Skillnaden mellan STI och STDSTI vs STD

När sexuell promiskuitet träffar någon, aldrig upphör det inte blir disciplinerad och fast besluten att avstå från det och hålla sig till en partner. Detta är inte bara orsaken som gör det svårt för människor att avstå, men också på grund av sexmissbruk.

På andra sidan av denna fråga kommer en mindre allvarlig resultatet av detta åtagande. Det är mindre allvarlig än HIV och AIDS. Det 'är STI och STD.

'STI' är 'sexuellt överförd infektion' medan 'STD' står för 'könssjukdom.'

För en kort historia, är STI och STD kategoriseras under VD eller könssjukdomar. Det var två decennier sedan. Nu var det vidare delas in i två som är STI och STD.

STI används för att identifiera någon som inte manifesterar några tecken eller symptom om en sexuell sjukdom men är en kandidat för det. Personen vet inte ännu liksom läkaren om klienten har det tills vidare tester och ytterligare manifestationer inträffa. När någon har en STI, har kunden infektion i kroppen som orsakas av bakterier, virus, etc. som kan göra den personen att särskilda tecken och symptom inom en snar framtid.STD, å andra sidan, är tvärtom. Det är redan bestämt att denna typ av infektion bidrar till sjukdomen. Diagnosen bekräftas. Manifestationer, tecken och symtom märks av mannen eller kvinnan. Det visar också på kroppen bygger på en bedömning av läkaren.

När det finns en STD, behandling och intervention är också specifika så patienter som redan kan förskrivas vissa mediciner beroende på sexuell sjukdom. I en STI, eftersom det inte finns några manifestationer ännu inga insatser kan göras som för tillfället.

'STD' föreslås ersättas med 'STI' eftersom inte alla STD 's har betydande tecken och symtom. Detta är ett faktum som vissa STD' s som klamydia, herpes och gonorré gör nuvarande tecken och symtom inte.

Sammanfattning:

1. 'STD' står för 'könssjukdom' medan 'STI' står för 'sexuellt överförbara infektioner.'