Skillnaden mellan reumatism och artritReumatism vs. Artrit

Artrit kom från det grekiska ordet arthron som betyder 'gemensam' och ett latinskt ord som betyder 'inflammation.' Plural sikt av detta ord är 'artriter.' Detta villkor kan påverka muskler och leder eller komponenterna i rörelseapparaten. Artrit är den främsta orsaken till funktionshinder bland äldre personer som är över femtio år gammal i länder som hör till den första världs klassificering. Denna sjukdom är inte bara klassificeras i en grupp. Sjukdomen kan täcka upp till 100 medicinska situationer. Därför är 'artrit' en allmän term för dessa olika sjukdomar. Reumatoid artrit, eller RA, är en av de olika klassificeringarna, men den vanligaste typen av artrit är osteoartrit eller OA. Denna typ förekommer oftast hos äldre patienter medan RA kan uppstå till yngre människor. Det är viktigt att identifiera vilken typ av artrit tillstånd en patient har. Diagnosen kommer att utgöra grunden för patienten 's behandlingsregim.

Ett gemensamt är ett gångjärn i kroppen som gör att parallella ben att röra sig. Ligament är strukturer som spänne de två ben samtidigt. Dessa strukturer hålla benen i rätt plats att koppla av en person 's muskler eller att ingå avtal för att möjliggöra rörelse i lederna. Brosk är omslaget till ben som förhindrar de två parallella ben från gnugga direkt på varandra. Brosk locket tillåter leden att flytta smärtfritt och smidigt. den gemensamma hålighet, eller det ihåliga utrymmet mellan två ben, innehåller en speciell sorts vätska betecknas som ledvätskan. Denna vätska har förmågan att ge näring åt brosk och lederna. synovialvätska skapas av en ledhinnan kallas synovium som täcker kaviteten av en gemensam. När en person har artrit, skulle det tyda på att hans gemensamma har problem med någon av de nämnda strukturerna. det kan resultera från bortnött brosk, vätske brister, infektioner, autoimmuna orsak, eller en mix-up av många bidragande faktorer.

Reumatoid artrit är en långvarig bensjukdom som berör leden hos en patient. Skadorna i den gemensamma resultat från inflammation i gemensamma omfattar vävnader. Inflammation är en vanlig reaktion i immunsystemet av kroppen som bekämpar infektioner, främmande material, och sår. I detta tillstånd, förstör immunsystemet lederna. Irritationen av lederna kommer att resultera i ledvärk, svullnad och styvhet såväl som andra manifestationer. Denna irritation påverkar ofta flera system och organ i patienten 'kropp. Om svullnaden inte stoppas eller bromsas, kan det permanent skada de nödställda leder och vävnader som omger benen.

Reumatoid artrit ska inte förväxlas med andra typer av artrit som osteoartrit eller infektiös artrit. Reumatoid artrit anses vara en autoimmun sjukdom. Detta tyder på att patienten 'immunsystemet förstör felaktigt normala vävnader eller strukturer som görs för att försvara. Immunsystemet i kroppen skapar specifika kemikalier och celler för att vara på fri fot i blodet och börja att förstöra normala vävnader. Detta oregelbunden reaktion orsakar en förtjockad och inflammerad synovial membran betecknas som synovit. synovit kommer att resultera i en minskning av synovial vätskevolym inom de gemensamma hålrum. Detta villkor är kännetecknet tecken på RA.

Sammanfattning:

1. Artrit kom från det grekiska ordet arthron som betyder 'gemensam' och ett latinskt ord som betyder 'inflammation.'2. Sjukdomen kan täcka upp till 100 medicinska situationer. Därför är artrit en allmän term för dessa olika sjukdomar. 3. Reumatoid artrit eller RA, är en av de olika klassificeringarna, men den vanligaste typen av artrit är osteoartrit eller OA.

4. När en person har artrit, skulle det tyda på att hans fogen har problem i någon av de nämnda strukturerna. Det kan resultera från bortnött brosk, vätske brister, infektioner, autoimmuna orsak, eller en mix-up av många bidragande faktorer.

5. Reumatoid artrit är en långvarig bensjukdom som berör leden hos en patient. Skadorna i den gemensamma resultat från inflammation i gemensamma omfattar vävnader.

6. Reumatoid artrit ska inte förväxlas med andra typer av artrit som osteoartrit eller infektiös artrit. 7. Reumatoid artrit anses vara en autoimmun sjukdom.