Skillnaden mellan Bone Cancer och LeukemiBone Cancer vs Leukemi

Om man tänker på cancer och blodsjukdomar, en redan tänker på döden eller en förkortad livslängd. Detta gäller särskilt med vissa typer av dödlig cancer och leukemi. Men inte alla är dödliga och vissa är hanterbara.

Cancer blev populär i 21-talet som olika typer av cancer uppstod runt om i världen. Från topp till tå, har cancer omrörd öde unga och gamla. Blodsjukdom, å andra sidan, är inte nytt i den här planeten till skillnad från cancer. Men båda sjukdomarna eller sjukdomar behöver snabba, medicinska insatser.

Bencancer och leukemi är en av dessa specifika dödliga sjukdomar. Låt oss försöka att skilja mellan de båda sjukdomarna. Den allmänna skillnaden i dessa två sjukdomar är att leukemi är en typ av blodcancer som har stora skillnader med skelettcancer.

Bencancer är en särskild typ av cancer som förekommer i skelettet. Detta är en dödlig form av cancer. Det är också den mest smärtsamma typen av cancer, eftersom det redan involverar skelettet. Denna typ av cancer uppkommer på grund av elakartad tumör som sprider sig i benvävnad. Några av de exempel på skelettcancer är osteosarkom och fibrosarkom. Dessa typer av cancer har en dålig prognos. Interventionerna också dåligt svara såsom kemoterapi och strålbehandling. Även om amputation kan vara ett alternativ, kan det inte helt utrota sjukdomen om cancerceller har spridit sig över andra ben och organ.Leukemi, å andra sidan, är en typ av blodcancer. Denna typ av sjukdom diagnostiseras genom en benmärgs aspiration biopsi. Leukemi påverkar vanligtvis vita blodkroppar del av vårt blod. Det producerar inte tillräckligt många av dem så att patienter har nedsatt immunförsvar och kan inte utsättas för andra patienter, eftersom de är de mest mottaglig för infektioner. Leukemi har en bättre prognos än cancer beroende på i vilket skede denna sjukdom upptäcks. Ju tidigare den diagnostiseras, desto bättre kommer att hanteras. Denna sjukdom är oftast hanteras av kemoterapi eller benmärgstransplantation.

Dessa två sjukdomar kan inte förebyggas som förekommer i en andel av befolkningen. Viss forskning säger att dessa sjukdomar kan vara ärftliga eller det kan finnas en predisposition grund av andra faktorer.

Sammanfattning:

1. Leukemi är en typ av blodcancer som har stora skillnader med skelettcancer.
2. Bone cancer har en sämre prognos jämfört med leukemi.