Skillnaden mellan Panic Attack och hjärtinfarktPanic Attack vs Heart Attack

Panikattacker och hjärtattacker är två olika lekman 's termer för två olika sjukdomar och symptom. För att snabbt skilja mellan de två, är en hjärtattack en störning av hjärtat medan en panikattack är bara ett symptom på ett annat tillstånd.

Hjärtinfarkt är också känd som hjärtinfarkt. Det händer när muskeln i myokardiet dör på grund av otillräckligt flöde av rikt blod som innehåller syre som krävs av hjärtat för att fungera. Eftersom hjärtat pumpar blod, en gång dess mekanism stannar, kan omedelbar död hända. Men innan dess, kommer tecken och symtom manifesteras såsom svår bröstsmärta som kan stråla ut till käken eller vänster arm. Det kan också spridas från nacken upp till baksidan. Ofta kan det också visar sig som matsmältningsbesvär eller ont i magen. Men sanningen är, du kanske redan har en hjärtattack. Hjärtinfarkt är inte ett symptom utan snarare en sjukdom.

En panikattack, å andra sidan, sker genom olika saker mestadels relaterade till störningar i hjärnan. Det handlar om psykiatri och psykologi för att förklara en panikattack. Dessutom panikattacker är ett tillstånd där personen känns som om de 're upplever en hotande undergång eller känns som om de' re på väg att dö. Vissa rapporterar känslor av att ha en hjärtattack. Vissa går till akuten, men när sjuksköterskor och läkare kontrollera dem, de är normala. I panikattacker, patienten känns det är något fel med dem. De har hjärtklappning; de känner sig yr och illamående. När panikattacker inträffar alltid det redan kallas paniksyndrom.

En hjärtinfarkt behandlas med olika kombinationer av läkemedel. Det finns anti-hypertensiva läkemedel för att sänka blodtrycket hos patienten. Det finns blodförtunnande som förhindrar bildningen av blodproppar. Det finns också anti-kolesterol läkemedel som minskar dåliga fetter som cirkulerar i patientens 's-systemet. Med panikattacker, det finns bara ett fåtal läkemedel för att hålla patienten lugn. Dessa läkemedel minskar ångest personen upplever. Patienten upplever detta också lärt djupandning och avslappningsövningar eftersom det kan vara till stor hjälp när symtomen verkar upplevas.Hjärtinfarkt orsakas av en mängd faktorer såsom stillasittande livsstil, rökning, fetma, högt kolesterol, högt och okontrollerat blodtryck. Panikattacker orsakas av långvarig ångest, ärftlighet, människor med mitralklaffprolaps, och vissa läkemedel. Hjärtinfarkt är dödlig men panikattacker inte.

Sammanfattning:

1. Hjärtinfarkt är också känd som hjärtinfarkt medan panikattack inte har en medicinsk term.
2. Hjärtinfarkt är ett livshotande tillstånd, medan en panikattack är ett symptom som inte är livshotande.
3. Hjärtinfarkt behandlas med en massa olika läkemedel medan en panikattack behandlas med ångestdämpande mediciner.