Skillnaden mellan kolesterol och triglycerider



 Kolesterol vs Triglycerider

När en av orsakerna till hjärtsjukdom cirkulerar i blodet, bör man redan oro och förbereda sig för det värsta. Hjärtsjukdomar är en av de främsta mördarna i den här planeten. Det finns en hög dödlighet för personer som diagnostiserats med hjärtsjukdomar, såsom högt blodtryck eller högt blodtryck, utvidgningen av hjärtat, och så vidare och så vidare.

Kolesterol och triglycerider är de två största bovarna i ett brett spektrum av sjukdomar särskilt hjärtsjukdom. Dessa två blodkomponenter är en av de mest dödliga mätt utanför normalvärdet. Det är ödesdigert eftersom tecken och symtom uppträder på ett ögonblick till den personen. 'Kolesterol' kom från det grekiska ordet 'chole' som betyder 'galla' och 'stereo' betyder 'solid'. Suffixet '-ol' betyder 'alkohol'. En fransman identifierades först kolesterol i 1769 genom sin stelnade form som kan hittas i gallsten. År 1815, Eugene Chevreul heter det som 'cholesterine.' Kolesterol är en form av fett som produceras i levern. Den kan också framställas i tarmarna.

Kolesterol är viktigt eftersom det hjälper till vid tillverkning av gallsyror, vitamin D, vissa hormoner, och mycket mer. Kolesterol kan delas upp i goda kolesterolet och det onda kolesterolet. Bra kolesterol är också känd som HDL, och det onda kolesterolet kallas LDL. När en person har högt LDL men låg HDL, är personen vid risk för kardiovaskulära sjukdomar som är dödlig och försvagande om den inte behandlas tidigt. Kolesterol är en fett steroid.

Triglycerider, å andra sidan, är en annan typ av fett som cirkulerar i blodet. Det är den viktigaste komponenten av VLDL som ansvarar för metabolismen av fett för energi. De flesta av de triglycerider i blodet kommer från fett i livsmedel. Andra källor till triglycerider kommer från kolhydrater som inte använts i kroppen och sedan lagras som fett. Normala nivåer av triglycerider är inte skadligt i kroppen. Men i överskjutande belopp, kan det vara skadligt i kroppen. Höga nivåer av triglycerider kan hårdna våra blodkärl vilket får dem att inte expandera när det är högt blodtryck, utan snarare för att bryta av att orsaka en bristning i kärlet. Triglycerider är en ester som består av tre fettsyror.



Det normala intervallet av triglycerider är mindre än 150 mg / dl, medan det normala intervallet av kolesterol är mindre än 200 mg / dl. Genom livsstilsförändringar såsom kost och motion, kan man gå långt och vara friska.

Sammanfattning:

1. Kolesterol är en fet steroid medan triglycerider är en ester består av tre fettsyror.
2. Den normala nivån av kolesterol i blodet är lägre än 200 mg / dl, medan den normala nivån av triglycerider är mindre än 150 mg / dl.
3. Kolesterol har två typer; LDL som är det dåliga kolesterolet och HDL som är det goda kolesterolet. Triglycerider, å andra sidan, är den viktigaste komponenten i VLDL.