Skillnaden mellan Ultraljud och SonogramUltraljud vs Sonogram

Ett av de problem som människor i den medicinska gemenskapen har är när två villkor, såsom ultraljud och sonogram, byter plats av patienter som kräver sådana tester. Till exempel, för gravida kvinnor som vill bestämma deras barn 's kön kan bli förvirrad om huruvida det är en sonogram eller ett ultraljud som krävs. För att hjälpa dig, här är en snabb titt på skillnaden mellan de två.

I allmänhet, är ultraljud den cykliska ljudtryck som uppträder vid en frekvens mycket större än gränserna för vad människor kan höra. Som ni kanske redan vet, är en av de många tillämpningar av ultraljud ultraljud '' som är en process för att framställa bilder av ett foster i en mor 's livmodern. Så om du wantto se hur ditt barn ser ut inuti livmodern, är en sonogram krävs, och detta är en tillämpning av ultraljud.

Om ultraljud är frekvensen över vad människor hör, är sonogram faktiskt avbildningsteknik som använder ultraljud. I grund och botten, bilden skapas i sonogram resultaten är ett resultat av ultraljud '', så en är faktiskt en produkt av den andra.

Vilka är de andra tillämpningar av ultraljud eller sonogram tester? Denna tillämpning av ultraljudsteknik kan användas för att ta, inte bara bilder av foster inuti en mor 's livmoder, men även bilder av vävnader och inre organ.

I tillägg till gynekologi, har andra medicinska områden följt den väg som tas av tillämpningen av ultraljudsteknologi. Som ett resultat, är sonogram tester används också i kardiologi, vaskulär medicin, oftalmologi, radiologi, och till och med psykiatri. Den goda nyheten är att antingen ett ultraljud eller en sonogram är en icke-invasiv procedur, som inte kommer att orsaka onödig skada modern eller barnet.Sammanfattning:

1. Ultraljud är den cykliska ljudtryck som inträffar vid en högre frekvens än vad människor kan höra, medan sonogram är en avbildningsprocessen med hjälp av ultraljudsteknik.

2. Ultraljud är mer av en allmän teknik, medan sonogram är en mer specifik applikation som används i gynekologi och andra medicinska områden.