Skillnaden mellan fotled vrickning och stamFotled vrickning vs stam

?

Det 'gemensamma att förväxla en sak för en annan, såsom till exempel. Erkänner skillnaden är skillnaden mellan en fotledsstukning och en stam som att försöka ta reda på vilka kom först, hönan eller ägget. Men till slut förstå skillnaden är mycket befriande.

?

Ankelstukning och stammar är två olika fysiska skador som involverar kroppen 's vävnader, muskler och ben.? Verkligen känna likheter och skillnader mellan de två kan vara oviktigt för vissa människor, men att känna till fakta kan göra en enorm skillnad och kan hjälpa dig någon dag.

?

En fotled vrickning är en skada som påverkar ligament i fotleden. Ligament är den bindväv som ansluter ett ben till en annan. De är viktiga eftersom de ger ankelförband stabilitet genom att undvika sida-till-sida rörelse. Stukad fot kan orsakas av en plötslig vridning av vristen, en tung höst, fel storlek skor, och gå på ojämnt underlag. Svårighetsgraden av skadan beror på om ligament sträcktes, vände eller vrids lätt rivas eller helt rivas. ? Behandling av en fotledsstukning varierar också beroende på dess svårighetsgrad. Det är oerhört viktigt att en stukad fotled får läkarvård direkt eftersom bristande behandling kan leda till en kronisk fotled vrickning som minskar risken för den skadade personen som någonsin gå normalt igen. Man bör också notera att ankelstukning, svåra eller inte, kan gå obemärkt eftersom de kan maskeras av andra allvarliga benskador, så det är verkligen viktigt att en person som har drabbats av ett ben trauma ska få behandling för hans / hennes benskada rätt bort.

?

Du kan identifiera en fotled vrickning av nivån på den smärta du upplever. Symtom på fotled vrickning svullnad, blåmärken, stelhet i det gemensamma området, smärta och ömhet, och naturligtvis, svårigheter att gå. Stukningar kan behandlas med egenvård i hemmet eller genom medicinsk behandling, såsom tillämpningen av en gjuten med hjälp av kryckor och antiinflammatoriska läkemedel.?

Stammar, å andra sidan, är smärta i muskler och senor. De är allmänt känd som drog muskler och är vanligtvis påträffas i idrottare som över sina muskler genom att utföra extrema aktiviteter. Idrottare kan också uppleva detta problem på grund av brist på stretching, muskeltrötthet, muskel obalans och dålig muskel skick. Stammar kan också uppstå på grund av ett fysiskt slag, såsom i en bilolycka, en minskning, och andra akuta skador orsakade av yttre faktorer. För mycket sträckning av musklerna kan också skada blodkärlen. De gemensamma delarna av den mänskliga kroppen där dessa skador uppstå är de armar och ben. Symtom på stammen inkluderar blåmärken, styvhet det drabbade området, extrem smärta och svårigheter att röra sig. Detta kan behandlas enkelt och de kan även behandlas hemma. Men om smärtan kvarstår i mer än 24 timmar självbehandling, bör patienten söka läkarhjälp.

?

SAMMANFATTNING:

1. Ankel stukningar är begränsade till smärta som uppträder i ankelområdet hos en mänsklig kropp, medan stammar kan led både i armen området och benutrymmet.

2. Om den inte behandlas, kan en fotled vrickning leda till avvikelse i promenader, men stammar kan bara leda till mer smärta.

3. Stammar är vanligast hos idrottare som använder sina muskler 'kapacitet utanför deras gräns. Ankelstukning kan förekomma i någon.