Skillnaden mellan Jock Itch och Herpes Jock itch vs Herpes

Människor ibland som inte är medvetna om sjukdomar och sjukdomar, särskilt sjukvårdspersonal icke-hälsa, är de ofta smittas av sjukdomar som antingen försvagande på lång sikt eller inte så trevligt att ha på kort sikt.

Exempel på dessa är jock itch och herpes. Jock itch orsakas av en svampinfektion som kallas Trichophyton rubrum medan herpes orsakas av herpes simplex virus. Jock itch är också känd som tinea cruris. Det har andra namn som gren kliar, gren röta, eksem marginatum, ringorm av ljumsken, och gym kliar. Den förekommer på båda könen; emellertid är det vanligare hos män. Herpes är också känd som herpes simplex, som kan vara antingen Herplex Simplex-virus typ 1 (HSV-1) eller herpes simplex virus typ 2 (HSV-2).

Jock kliar kan också orsakas av en svamp som kallas fotsvamp eller idrottsman 'fot. Det kan också bero på att bära åtsittande kläder såsom en Suspensoirn som orsakar svettning där svampen kan leva och spridning. Opportunistiska infektioner kan också orsaka Jock kliar . Andra svampar som orsakar Jock kliar är Epidermophyton floccosum, Trichophyton mentagrophytes och Candida albicans.

Herpes, å andra sidan, orsakas av ett virus och kan klassificeras antingen som HSV-1 eller HSV-2. Om det 's HSV-1, bosatt viruset på ögon, hals, mun och det centrala nervsystemet som kan orsaka Bell' s pares eller herpes encefalit i hjärnan. HSV-2 påverkar främst könsorganen och anus.

Diagnos av Jock kliar beror på läkaren särskilt en hudläkare. Även för herpes, kan det också vara en hudläkare eller internmedicin. I Jock kliar, presenterar det oftast själv som en rödaktig utslag som är typiskt kliande och brännande i sensation. I herpes, vanligtvis presenterar det blåsor som är rödaktig och papule liknande för HSV-1. Men i HSV-2, är det svårt att diagnostisera eftersom de don 't har klassiska symptom. Ett diagnostiskt test, såsom labbprov bekräftar HSV-2 sjukdom. Herpes kan kontrakt via hud mot hud eller genom sekret. Det är vanligt bland prostituerade och promiskuösa individer.Behandling av Jock kliar är via kräm särskilt svamphämmande mediciner. Minskning av herpes förlitar sig på läkemedel särskilt antivirala meds såsom aciklovir. Det finns inga behandlingar som är tillgängliga. Vacciner är för närvarande utvecklas för herpes för att förhindra, minska, och även för att behandla infektionen. Användningen av kondomer kan förhindra herpes.

Sammanfattning:

1. Jock itch orsakas av en svamp, medan herpes orsakas av ett virus.

2. Jock kliar kan behandlas medan herpes endast kan minimeras.