Skillnaden mellan Fostervattensprov och CVSAmniocentes vs CVS

I en värld av omfattande innovativa tester för att prenatal tentor bestämma utvecklingen av fostret är ganska riklig. ? Två av de vanligaste metoderna för att kontrollera utvecklingen är fostervattenprov och CVS eller formellt kallas moderkaksprov. ? Båda ? tester är att bestämma de kromosomala utvecklingar av fostret. ? Den fostervattensprov arbetar på att utvinna från amnion eller fostersäcken vätskor som ska kontrolleras och granskas. ? CVS, under tiden, fungerar genom att samla vätskor från moderkaksprov eller moderkakan vävnad inne i livmodern. ? Testerna genomförs på olika sätt också. ? För en sak kan CVS ske genom två sätt. ? En skulle vara genom livmoderhalsen, och är känd som den transcervikal, och den andra metoden är genom buken och är känd som transabdominal. ? Den fostervattensprov görs endast genom en transabdominal process. ? CVS förfarande är både säker, även om livmoderhalsen processen har noterats att ha vissa andelen missfall.

Processen för båda testerna skiljer sig också från varandra. ? CVS processen kräver att patienten tas in i patient på sjukhuset i minst 24 timmar. ? Båda undersökningarna kräver en full blåsa för att samla fullt tillräckligt med vätska från de berörda områdena. ? Dock måste ett ytterligare steg tas med fostervattensprov. Detta test är i grunden blodgrupp och RH faktor testning. ? Om patienten kan? ge resultat Rh negativ rating, då en medicin som kallas RhoGAM måste ges till patienten. ? Anledningarna till testerna utförs också variera. ? För fostervattensprov, är det för att upptäcka kromosom problem såsom anencefali, Downs syndrom, spinnbråck och Rh oförenlighet. ? CVS, å andra sidan, utförs i allmänhet för att kontrollera den DNA, kromosomerna och de kemiska markörer för fostret.Tidsperioden av testerna skiljer sig också från varandra. ? CVS kan utföras cirka 10 till 12 veckor efter den sista menstruationscykeln kvinnan. ? Samtidigt är fostervattensprov mer perfekt för genomförs cirka 16 till 20 veckor av graviditeten. ? När det gäller att diagnostisera vissa sjukdomar, har de CVS även sina begränsningar. ? ? För en, kan det inte avgöra neuralrörsdefekter såsom ryggmärgsbråck, eftersom fostervattensprov får testa fostret när det är redan på ett mer avancerat stadium. ? Slutligen är riskerna med att ta CVS något större jämfört med fostervattensprov. ? Det har förekommit fall där mamman stött blödning, infektioner, missfall och hinnbristning.

Sammanfattning:
1. CVS kallas tester som samlar vätska från moderkakan vävnad som kallas moderkaksprov medan fostervattenprov samlas in från fostersäckar.
2. amniocentes endast utförs genom buken medan CVS kan ske genom båda sätten, genom livmoderhalsen och buken.
3. fostervattensprov kräver blodprover för att kontrollera Rh kompatibilitet medan CVS inte.