Skillnaden mellan PMS och tidig graviditetPMS vs tidig graviditet

PMS och graviditet (början) har många likheter. Det är i dessa likheter att många kvinnor blir förvirrade om de 'är bara upplever PMS eller om de' re redan en blivande mamma.

PMS, helt känd som premenstruellt syndrom, är ungefär en vecka (i andra fall, bara några dagar) före en kvinna 'faktiska menstruation. Tillsammans med detta, kommer kvinnan att uppleva många symptom varav de flesta är klagomål. Dessa obehagliga symptom sägs åstadkommas genom fluktuerande hormonnivåer.

Serotonin är en av de skyldiga i PMS. En minskning av detta hormon (t.ex. vad 'händer under PMS) kommer att inducera ofta humörsvängningar och synliggörande av aggressivt beteende. Kvinnan blir också mer irriterad och lätt blir arg. På grund av en sådan instabil känslotillstånd eller humör, kvinnan med PMS ofta har svårt att koncentrera sig, vilken är kopplad med andra manifestationer som en plötslig ökning av aptit och sömnproblem. andra hormonella förändringar leder till ömhet (ömhet) av brösten, täta migrän, ryggsmärtor, och möjliggör en snabb viktökning. Även sådana symptom är inte sant för alla kvinnor, i allmänhet de ovan nämnda manifestationer är närvarande i de flesta fall.

Graviditet, å andra sidan, har den mest uppenbara och misstänka tecken på saknas en eller flera menstruationsperioder i följd. Men du bör inte överväga graviditet direkt efter märker detta eftersom det kan vara någon annan vetenskaplig förklaring till upphörande.

I de flesta fall av tidig graviditet, har uttrycket 'graviditetsillamående' redan odödlig. Alla mammor vet vad detta är. Graviditetsillamående är mer än bara känna illamående eller upplever ofta drabbas av kräkning eftersom, som med PMS, dina bröst och bröstvårtor blir också ont. Men när det gäller bröst ömhet, är smärtan i början av graviditeten mer intensiv och även bultande i naturen. Kvinnan upplever dessa symtom kommer verkligen ha svårt att vara bekväm. Förresten, är illamående mindre ofta ses i PMS.Dessutom vanliga stämningen förändringen sparkar också. Den tidiga gravid kvinna kommer att längta efter vissa typer av mat samtidigt känner en motvilja mot andra livsmedel och dofter. Ökad urinering är också att vänta under tidig graviditet. En annan typisk tidig graviditet tecken är trötthet. I det här fallet, är detta tecken mer okontrollerbara och kommer att kräva mer vila än fatiguepresent hos kvinnor med bara PMS.

På grund av oegentligheter i menstruationscykeln för vissa kvinnor, kräsna enkla PMS från tidig graviditet blir ännu svårare. Men om du 're en kvinna med regelbunden period mellanrum och du plötsligt missade en samtidigt som symtom på ömma bröst, trötthet och illamående då du är mest sannolikt gravid.

Sammanfattning:

1. Illamående är mindre observerad i PMS än i början av graviditeten.
2. Breast ömhet är långt mer obekväm under tidig graviditet än i PMS.