Skillnaden mellan herpes och munsårHerpes vs munsår

Det kan betraktas som dina mest eländiga dag när du diagnostiseras med en STD. Du kan antingen skylla dig själv för att göra det eller din partner för att göra det med olika människor. Just i fallet, förbereda sig för kuren och avhållsamhet från sex.

Herpes och munsår är ord som är förknippade med sexuellt överförbar sjukdom som kallas herpes. Låt oss ta itu med och definiera båda orden.

Herpes kan orsakas av HSV-1 eller HSV-2. HSV-1 står för herpes simplex virus 1 medan HSV-2 är herpes simplex virus 2. munsår 's smittämnen är HSV-1, och detta orsakar blåsor på munnen. HSV-2, å andra sidan, orsakar . genital herpes Så generellt, har herpes två huvudtyper, den orala herpes orsakas av HSV-1, och genital herpes orsakas av HSV-2.

Herpes kan manifestera olika tecken och symtom beroende på om det 'muntliga herpes eller genital herpes. Om det' s oral herpes, då det kan yttra sig som munsår. Munsår är smärtsamma sår på munnen i form av blåsor. Dessa rödaktiga, gropiga fläckar kan också uppstå på näsan och läpparna och kan pågå i några dagar. Om det 's genital herpes, då skulle det vara smärtsamma skador i underlivet.

HSV-1 i munsår kan överföras via en droppe om det finns ett avbrott i munslemhinnan 's ytliga lagret. Genital herpes eller HSV-2 kan överföras via direkt hud mot hud kontakt. Så innan de vidtar kyssas och kön, se till att bedöma den personen efter tecken på herpesinfektion.Munherpes manifesterar munsår är lättare att diagnostisera än genital herpes. Munsår är uppenbara vid bedömning av ansiktet. Genital herpes, å andra sidan, är asymtomatiska. Det är svårare att diagnostisera samt eftersom genital herpes likna andra hudproblem såsom svampinfektioner och atopisk dermatit.

Herpesviruset kan inte helt elimineras i systemet. Det kan bara undertryckas. Således kommer det att finnas en chans att manifestationer av munsår kan inträffa igen. Läkemedel såsom acyklovir och andra anti-virala läkemedel kan undertrycka virus men inte helt eliminera den från systemet. Krämer med antivirala ingredienser hjälper att läka genital herpes.

Personer som diagnostiserats med herpes rekommenderas att genomgå behandling och avstå tillfälligt från att ha sex eftersom de kan infektera utsatta människor. Kondomer rekommenderas att bäras hela tiden eftersom det minskar överföring med 50 procent.

Sammanfattning:

1. En munsår är en manifestation av herpes orsakas av ett virus som kallas HSV-1
medan herpes är en allmän term som antingen orsakas av HSV-1 och
HSV-2.
2. Munsår har uppenbara manifestationer för orala herpes skillnad från genital
herpes typ som är asymtomatisk.
3. Munsår kan överföras via en droppe på kyssas om det finns en paus
i ytan i munnen medan genital herpes kan överföras via