Skillnaden mellan PMS och graviditet symptomPMS vs graviditet symptom

När en kvinna når barnafödande ålder, en hel del förändringar att hända i hennes kropp. ? Puberteten är när en av liv 'mest betydande livsförändrande evenemang äger rum. Det här är den tid då en kvinna upplever sin första menstruation och alla de olägenheter som följer med det.

Alla kvinnor lider av obehag och symtom på premenstruellt syndrom, mest känd som PMS. ? Det är en kombination av fysiska, psykiska och emotionella symptom som visas tio dagar innan en kvinna 's menstruation och vanligtvis försvinner strax före eller efter starten av hennes menstruation.

De flesta kvinnor kommer bara uppleva mindre obehag medan andra kan drabbas av smärta och andra symtom i samband med det. ? Vissa kan till och med tror att de upplever graviditet symptom på grund av likheterna mellan de två.

Detta beror på de förändringar i hormonbalansen hos en kvinna under hennes menstruationsperiod och under graviditet. ? Under dessa tider kvinnor blir oroliga, trött, illamående, och kommer att bli mycket känslomässigt. ? Fysiska förändringar kommer också att äga rum och brösten blir svullna och ömma.

Dessa symtom försvinner efter menstruation och om det går vidare efter det så är det säker på att hon är gravid. ? Ibland när en kvinna blir gravid hon kommer att uppleva lindrig blödning och kanske tror att hon har sin period, men det är faktiskt implantation blödning. ? Det är när embryot fäster sig till livmoderväggen några dagar efter befruktningen.Ett annat tecken på graviditet är den mörkfärgning av areolas och graviditetsillamående. ? Även med PMS en kvinna kommer också att känna illamående och ibland även ha mat cravings, dessa känslor är mildare än när hon är gravid. ? Värk och kramper är också mycket vanliga symtom vid PMS och graviditet.

PMS kan lindras genom att hålla passform och äta rätt. ? Hormonella ingripande med hjälp av selektiva serotoninåterupptagshämmare kan också bidra till att eliminera PMS-symptom. ? Innan du använder detta läkemedel, är det bäst att se till att de symtom som kvinnan känner inte graviditetssymptom.

Medan PMS-symptom brukar försvinna efter hennes menstruation stopp, kan vissa graviditet symptom pågå tills efter det att barnet är fött. ? Eftersom symtomen vid PMS och graviditet är likartade, är det bäst att hålla sig till naturliga och hälsosamma sätt att lindra dem att se till att om någonsin kvinnan är faktiskt gravid, barnet kommer inte att skadas på något bort.

Sammanfattning:
1. En gravid kvinna kan drabbas av blödningar, men till skillnad från PMS, är det bara en liten flöde och kommer att sluta efter en dag eller två.
2. svullna bröst, smärta och kramper i PMS försvinner efter en kvinna 's menstruation men kommer att fortsätta att märkas av en kvinna som är gravid.
3. trötthet och illamående hos gravida kvinnor kommer att upplevas med upp till barnet 's leverans, men kommer omedelbart att försvinna efter en kvinna' s menstruation.