Skillnaden mellan kräks och VomitKräks och Vomit

Kräkningar och spotta upp är två skillnaden saker. När ditt barn kräks, kan du verkligen se en kraftfull utvisning av gastric (magen) innehåll med hjälp av munnen som utförselstället. Det sker när det finns kraftig sammandragning av både membranet och magmusklerna där magen är i ett avslappnat tillstånd.

. Denna händelse är faktiskt ett resultat av att stimulera hjärnan 's kräkningar center, som kallas förlängda märgen kan detta hjärnans struktur utlösas av många faktorer som: (1) förekomsten av skadliga kemikalier i det cirkulerande blodet, (2) motbjudande lukt , starkt ljus, och andra störande scenerier, (3) mellanörat stimulans som i fallet med åksjuka, och även (4) GI (mag) irritation förmodligen på grund av blockering eller inflammation. När ditt barn kräks ihärdigt, är det bara rätt att kontakta din barnläkare eftersom det kanske något mycket allvarligt.

Vanligare bland yngre barn, skiljer sig kräks eftersom det är bara ett smidigt flöde av maginnehåll från barnet 'mun. Kräks uppstår ofta under ditt barn' s första månaderna i livet. Som sådan, ingested bröstmjölk långsamt matas ut tillbaka från barnet 's mun mest speciellt efter som matas. Detta är helt enkelt ett resultat av spädbarnet' s omogna mag-tarmkanalen som resulterar i den oregelbundna rörelsen av livsmedel från magen till den övre GI-kanalen (esofagus och sedan munnen).

Kräks kan uppstå på grund av barnet kan ha druckit för mycket vätska eller mjölk än vad magen normalt kan hålla. Ett annat skäl är när han dricker för fort, som när han är flaskan matas med en stor öppning nippel, och även det omedvetna nedsväljning av för mycket luft från utfodringsaktivitet. Detta är anledningen till att du behöver för att rapa ditt barn då och då i synnerhet efter matdags.Som nämnts, kan spotta upp motarbetas om barnet är korrekt burped regelbundet efter sina måltider. Det kan också ses som bara en del av barnet 'normala tillväxt och utveckling. Det är aldrig på något sätt patologisk om det förekommer mycket ofta. Det spelar ingen' t orsaka barnet att bli uttorkade eller gå ner i vikt. Under normala omständigheter, spotta upp kommer bara att lösa före utgången av barndomen (före 12 månaders ålder).

Sammanfattning:

1. Kräkningar är den kraftiga utstötning av maginnehåll från magen mot munnen och sedan ut medan kräks är en långsammare och jämnare utvisning av vätskor från munnen.
2. Kräkningar orsakar obehag och smärta för spädbarnet. Kräkningen (material kastas ut från munnen) är vanligtvis av stora mängder också. I spotta upp, kan barnet bara spotta upp en matsked vätska mer eller mindre.
3. Kräkningar brukar tillskrivas patologiska orsaker medan spotta upp är bara en del av barnet 'normala tillväxt och utveckling.