Skillnaden mellan njure smärta och ryggsmärtorNjure smärta vs ryggsmärtor
Njure smärta och ryggsmärtor kan ofta förväxlas för varandra om samma område av ryggen är i smärta, men vad som värkande smärta kan vara mer tydlig om du besöker en läkare. Njurarna är belägna i den nedre halvan av buken, nära ryggen. Smärta som är centrerad kring njurarna ofta kände i de nedre delarna av ryggen, som kan orsaka förvirring om detta är ett område som ofta är föremål för påfrestningar i din dagliga verksamhet. Om den övre delen av ryggen gör ont, i axelpartiet, är att en mer tydligt tecken på att det inte finns några problem med njurarna, att du upplever ryggont.

Njurarna är två organ som ligger inom baksidan bukhålan av bålen. De används för att upprätthålla lämpliga vatten- och elektrolytbalansen, såväl som att reglera blod något avfall som bör utsöndras via urinen. Smärta som verkligen kommer från njurarna är skarp och hård, värme och massage verkar inte ha någon effekt på den smärta som kommer i vågor. Några av de vanligaste orsakerna till njure smärta inkluderar njursten och njurinfektioner. Njursten är svåra och smärtan är ibland jämfört med förlossning, även om smärtan av en njure infektion är skarp och flankerande med känslighet vid beröring. Några av de mer allvarliga orsakerna till njure smärta inkluderar njurcancer, polycystisk njursjukdom, blockerade urinflöde och urinblåsan spasmer.

Ryggsmärtor i nedre halvan av en rygg orsakas av många olika saker. Drog muskler är vanligt om du har problem med vridning, böjning, eller ens sitta. Samma symptom kan också innebära att du lider av en diskbråck. Stela och ömma leder dessutom med en stel och öm nedre delen av ryggen är ett tecken på artrit antingen fackling eller onsetting. Graviditet är vanligen ansvarig för lägre tryck i ryggen när de ligament i buken stretch för förlossning. Svår invalidiserande smärta i någon del av ryggen kan också orsakas av en ryggradsfraktur som är särskilt allvarliga och du bör gå till akuten så snart som möjligt. Typiska ryggsmärta kan få hjälp med massage och en värmedyna ansökan. Detta är ett bra sätt att berätta om du upplever problem med njurarna eller bara en ömhet i ryggen.
En person osäker på orsaken till deras smärta bör definitivt söka professionell yttrande av en läkare.
Sammanfattning1. Njure smärta och ryggsmärtor kan ofta förväxlas för varandra och för en klar diagnos bör du besöka din läkare.
2. smärta i nedre delen av ryggen kan orsakas av drog muskler, herniated diskar, artrit, graviditet, eller fraktur på ryggraden. Njure smärta kan orsakas av njursten, njurinfektion, njurcancer och polycystisk njursjukdom.