Skillnaden mellan förkylningar och allergierFörkylningar vs Allergier

Allergier och förkylningar är två olika villkor som härrör från olika orsaker. Människor nästan alltid byta de två villkor med varandra. Detta är ett förståeligt misstag eftersom de två villkor är ganska lika.

Förkylningar orsakas av många virus. När ett enda virus kommer in i patienten 'kropp, är immunsystemet aktiveras för att attackera denna mikroorganism. Några av resultaten av denna immunreaktion är de klassiska manifestationerna av detta tillstånd, såsom hosta och trafikstockningar. Den patogen som orsakar detta tillstånd är smittsam och samtidigt, smittsam. patienten kan fånga dem när de drabbade enskilda hostar, nyser eller skakar hand med en annan individ. Efter flera dagar, kroppens immunförsvar angriper och förstör viruset, och patienten inte längre har manifestationer.

En allergi orsakas av en mycket känslig immunsystem. För vissa fall, kan kroppen reagera på felaktigt ofarliga föremål, såsom pollen och mögel, och attackera sina egna system på grund av exponeringen för ämnen betecknas som 'allergener.' Kroppen frigör vissa kemikalier eller ämnen som histamin precis som immunsystemet gör när det kämpar kall orsakar virus. Detta svar kan orsaka inflammation inuti de nasala vägar, rinnande näsa, nysningar, och hosta. En allergi är inte smittsam, även om vissa patienter kan ärva en tendens att ha det.

Skillnaderna mellan allergier och förkylningar är något åtskilda. Olika egenskaper hos dessa två villkor skiljer sig från varandra. Längden på en kall 's tillstånd är från 3 till 14 dagar medan en allergi kan pågå så länge patienten utsätts för en viss allergen. Förkylningar debuterar vanligen oftast på vintern, men de kan möjligen inträffa när som helst. På däremot kan en allergi inträffa när som helst period av året, även om förekomsten av vissa allergier är säsongsbetonad. manifestation av förkylningar kan påbörjas efter några dagar senare till infektion med patogenen. manifestationer av allergi kan starta omedelbart efter den exponering för allergener.

Manifestationer av dessa två villkor varierar också från varandra. Symtom på förkylning inkluderar ofta: hosta, halsont, och täppt eller rinnande näsa. Värk och trötthet kan förekomma tillsammans med förkylningar. Vattniga, kliande ögon och feber förekommer sällan i detta tillstånd. Symtom på allergier inkluderar ofta rinnande, kliande ögon och täppt eller rinnande näsa. Hosta, halsont och trötthet kan ibland ut av en patient med en allergi. Värk och feber förekommer aldrig i patienter med detta tillstånd.

På grund av ursprung allergier och förkylningar, manifestationer är helt annorlunda. Förebygga dessa symtom behöver olika strategier. Att förhindra allergi manifestationer, ska patienten undvika ämnen som han är allergisk mot eller allergener. Om patienten är allergisk mot mögel, då han bör undvika att utsätta sig för detta ämne. De vanligaste allergenerna är: pollen, djur ilska, kackerlackor, mögel och dammkvalster. För att förhindra manifestationer av förkylningar, måste patienten stoppa virus som orsakar förkylningar från att komma in sitt system. Undvik personer som har förkylningar särskilt på offentliga platser. Utför handtvätt ofta. För att ta hand om andra personer, ständigt täcker näsan och munnen när man hostar och nyser.

Sammanfattning:1. Löptiden för en kall 's tillstånd är från 3 till 14 dagar medan en allergi kan pågå så länge patienten utsätts för en viss allergen.

2. Förkylningar debuterar vanligen oftast på vintern, men de kan möjligen inträffa när som helst. Å andra sidan kan en allergi inträffa när som helst period av året, även om förekomsten av vissa allergier är säsongsbetonad.

3. manifestationer av förkylningar kan påbörjas efter några dagar senare till infektion med patogenen. Manifestationer av allergi kan starta omedelbart efter det att exponering för allergener.

4. Symtom på förkylningar inkluderar ofta: hosta, halsont, och täppt eller rinnande näsa. Symtom på allergier inkluderar ofta rinnande, kliande ögon och täppt eller rinnande näsa.

5. Värk och trötthet kan förekomma tillsammans med förkylningar. Hosta, halsont och trötthet kan ibland ut av en patient med allergier.