Skillnaden mellan Loestrin och Loestrin FeLoestrin vs Loestrin Fe

P-piller är ett av mänsklighetens 's svar och uppfinningar mot det växande antalet invånare och mot att kontrollera de onödiga och oplanerade graviditeter på denna planet.

P-piller studerades så tidigt som 1930 's, och därefter dess egenskaper och effekter på ägglossningen gjort läkare genomföra kliniska prövningar på kvinnor. I 1950' är det godkändes av FDA i USA marknaden.

Två av de vanligaste p-piller är Loestrin och Loestrin Fe. Låt oss utvärdera och bestämma deras olikheter.

Loestrin och Loestrin Fe är två olika läkemedel. Loestrin är ett generiskt läkemedel medan Loestrin Fe är ett varumärke av ett preventivmedel läkemedel. Det 'är generiskt namn är etinylestradiol och Norenthindrone Loestrin är samma sak med följande läkemedel som tillverkats under ett annat generiskt namn Junel tillverkad av Barr Pharmaceuticals och Microgestin tillverkas av Watson Pharmaceuticals Loestrin Fe finns i flera varumärken:.. Estrostep Fe, Femcon Fe, Loestrin fe 1/20, Microgestin 1/20, Ovcon 35 och Tri-Norinyl.

Loestrin och Loestrin Fe tillverkas av Duramed Pharmaceuticals.

Båda läkemedlen innehåller kombinationen av två olika hormoner, nämligen östrogen och progestin. Båda läkemedel verkar genom att stoppa ägglossningen av äggceller. Detta hindrar äggceller från genomgå mognad.Loestrin innehåller 21 tabletter med aktiva hormoner. Det finns ytterligare sju tabletter utan hormon ingredienser. Loestrin Fe har också 21 tabletter med aktiva hormoner; dock ytterligare 7 tabletterna innehåller Fe eller järn. Det är där Loestrin Fe fick sitt namn.

Dessa två typer av piller tas en gång per dag och kontinuerligt. Doseringen är densamma för alla kvinnor Oberoende av ålder, vikt, etc. Båda läkemedlen har samma biverkningar såsom akne, viktökning, och huvudvärk. Men i Loestrin Fe, eftersom den innehåller järn, avföring kommer att vara normalt mörkare. Det rekommenderas att ta detta läkemedel med C-vitamin för att få bättre upptag av järn.

P-piller bör inte tas av kvinnor som inte kan kontrollera sina rökvanor och som har högt blodtryck, eftersom detta kan bidra till stroke och hjärtinfarkt. Dessa piller gör någon risk att utveckla blodproppar.

Sammanfattning:

1. Loestrin och Loestrin Fe är p-piller.
2. Både tillverkas av Duramed Pharmaceuticals.
3. Loestrin är ett generiskt läkemedel medan Loestrin Fe är ett varumärke av läkemedel.
4. Loestrin innehåller 21 tabletter plus 7 piller utan hormoner och Loestrin Fe innehåller 21 tabletter samt 7 tabletter med järn.