Skillnaden mellan Yasmin och OcellaYasmin vs Ocella

'BC' eller p-piller är en av de metoder som kvinnor kan dra nytta av när de uppenbarligen inte vill bli gravid eller har barn. P-piller, även känd som 'The Pill' eller p-piller innehåller hormoner som hämmar eller stoppar kvinnan 's ägglossning eller produktion av äggceller.

Det finns massor av p-piller på marknaden som utvecklats av olika läkemedelsföretag. En av de nyare födelsekontroll läkemedel på marknaden idag är Yasmin medan Ocella är en ny typ av p-piller.

Ocella och Yasmin är båda varumärken för p-piller. Deras generiska namn är Drospirenone och etinylestradiol estradiol.Both innehåller gulkroppshormon och östrogen som är hormoner som förhindrar ägglossning.

Ocella tillverkas av Barr Pharmaceuticals medan Yasmin tillverkas av Bayer. Ocella är en nyare läkemedel jämfört med Yasmin. När det gäller prissättning, är Yasmin dyrare än Ocella. Det är detaljhandeln på $ 50 USD medan Ocella är detaljhandeln på $ 15 USD vilket naturligtvis är en stor besparing bland kvinnor.

Båda tabletterna tas under 28 dagar för en gång om dagen. Om en kvinna missar en dos, ska hon ta det så snart hon kommer ihåg. Om hon missar det igen, skulle hon ta två tabletter samtidigt. Om hon glömmer för tredje gången, bör hon redan stoppa det och använda en annan form av preventivmedel. Hon kan återuppta piller nästa cykel i månaden.Kontraindikationer av dessa tabletter inkluderar kvinnor som röker och är bortom 35 år gammal, eftersom detta ökar risken för stroke och hjärtsjukdomar. De är inte heller ges till personer med okontrollerad hypertoni. Kvinnor med förhöjda triglycerider inte förskrivs denna medicin.

Kvinnor bör också rapportera och sluta använda detta läkemedel om gulsot inträffar som indikerar levertoxicitet. Om svår huvudvärk, migrän och dimsyn inträffar bör man också sluta ta dessa piller. Kvinnor som misstänks vara gravida bör heller inte ta piller eftersom det kan producera teratogena effekter på det ofödda barnet.

Det finns andra former av preventivmedel tillgängliga för kvinnor. Du kan be din vårdgivare om det.

Sammanfattning:

1. Ocella och Yasmin är båda varumärken för p-piller.
2. Ocella tillverkas av Barr Pharmaceuticals medan Yasmin tillverkas av Bayer.
3. Ocella är en nyare läkemedel jämfört med Yasmin.