Skillnaden mellan urinvägsinfektion och UTIUrinvägsinfektion vs UTI

Vår kropp skapar onödiga föreningar i form av avfall.? En av de saker som vår kropp gör att avlägsna urinavfall är processen för urinering, eller peeing, i vanliga termer.? Nu när 'är ett sätt att ta bort avfall, och vad som är bra om denna händelse är att det är helt naturligt. Detta är bara kroppen' s sätt att upprätthålla hälsa och förebygga mot alla former av skador på kroppen.

Vad händer om du plötsligt kände oförmåga att urinera även efter en stor ansträngning? Eller om du känner en brännande känsla i magen vid urinering? Den känsla eller smärta kan vara från mild till en allvarlig störning i din vanliga urinering. I grund och botten, skulle det tyda på att något är fel med urinvägarna. Du kan ha antingen en blåsa infektion eller en urinvägsinfektion (UVI).

Låt oss ha en kort diskussion om urinvägarna? att få en tydlig bild.? Urinvägarna omfattar njurarna som filter blod och producera urin. Efteråt urin avfall samlats i urinblåsan.? Efter en tid, du känner behov av att urinera eftersom urin redan har nått ett visst belopp, så du frivilligt släppa muskler som är involverade i urinering.? Urinen passerar nu ut i urinvägarna (urinledare) till urinröret, som skiljer sig mellan män och kvinnor.? Från denna punkt kan vi nu se hur en urinvägsinfektion och UVI skiljer sig åt.

Urinvägsinfektion här hänvisar till urinblåsan.? I medicinska termer kallas det blåskatarr.? I det här fallet har skadliga ämnen eller bakterier på något sätt fått sig in i musklerna i blåsan. Dessa patogener orsaka inflammation och infektion i urinblåsan. Detta sker oftast på grund av olika anledningar, men en vanlig orsak är otillräcklig tömning av urinblåsan.? Denna åtgärd gör det möjligt för urinen att stagnera inuti bälgen, vilket kan vara en oas för bakterier över tiden. När det händer, bakterier? infektera celler som är i själva blåsan.

UTI å andra sidan, är ett samlingsbegrepp för infektion i de nedre urinvägarna, vanligen urinledarna och urinröret.? Inflammation och infektion förekommer också i de drabbade områdena, och orsakerna är oftast på grund av bakterier som kommer in genom öppningen i urinröret.? Smärta och smärtsam urinering är vanliga symtom för denna typ av infektion.Du kan läsa mer om du vill veta mer eftersom denna artikel ger endast grundläggande information om ämnet.

Sammanfattning:

1. urinvägarna är ansvarig för att ta bort urin och upprätthålla kroppsvätskebalansen.

2. Urinblåsa infektion eller cystit, är infektion och inflammation i urinblåsan på grund av närvaron av skadliga patogener inuti blåsan själv.