Skillnaden mellan spermier och livmoderhalssekretSperm vs livmoderhalssekret

Det reproduktiva systemet kan vara en av de bästa ämnen eleverna älskar under skoltiden. Det underlättar förståelsen av begrepp studenter är inte medvetna eller förvirrad om. Det är också känt i andra länder som sexualundervisning. För college läkarstuderande, är detta ett mycket vanligt ämne och ett ämne som borde vara grundläggande för dem.

Människor är medvetna om att kvinnor finns det massor av olika utsläpp som kommer ut ur deras reproduktiva organ. Hos män, finns det bara en typ av normal avslutning som kommer ut som är den spermiecellen. Hos kvinnor kan det vara färskt blod under menstruationen, påse med vatten när man är gravid, eller livmoderhalsen under fertila dagar.

Så vad kan vara skillnaden mellan sperma och livmoderhalssekret? Vad kan vara förhållandet mellan varandra när det gäller funktion?

Spermier produceras i testiklarna. Sperman i vilken sperman inne produceras i urethral gland, prostatakörteln, och sädesblåsor. Livmoderhalsen, å andra sidan, framställs i de cervikala beläggen.

Sperma innehåller spermier och andra enzymer och proteiner. Livmoderhalsen är mestadels består av vatten. Den innehåller också vissa elektrolyter såsom kalcium, natrium, kalium, plus glukos, proteiner och aminosyror. Det har små mängder av selen, mangan, zink och koppar. Livmoderhalsen innehåller också glycerol. Forskningsstudier visar att glycerol ökar under sexuell fas som producerar smörjning under samlag.Men vad händer om utlösning inträffade inne i slidan under samlag och en är tveksamt om det är sperma eller livmoderhalsen? Kvinnan ska först se färg och konsistens av utsläpp. Sperma är vanligtvis vitaktig i färg och konsistens är mycket tjock men inte töjbar. Livmoderhalsen, å andra sidan, kan jämföras med äggvitorna med en konsekvent transparent färg alla hela. Det kan också vara tjocka eller tunna till sin konsistens beroende på ägglossning period. Det är inte lämpligt att kontrollera livmoderhalsen efter kön eftersom det kan ändra observation.

När det gäller funktion, spermier och livmoderhalssekretet kan gå hand i hand eller kan vara fiender beroende på kvinnorna 's menstruation period. Kvinnor kan kontrollera sina livmoderhalssekret under sin menstruationscykel för att avgöra om de har ägglossning redan. Detta kallas livmoderhalscancer slem metod eller spinnbarkeit metod. i denna metod, kommer en kvinna att få ett prov av livmoderhalssekret inuti slidan. Sedan använda två fingrar, hon kommer att testa konsekvens av slem. Om det 's töjbart, tunn, och ser ut ägget vit, kan det penetreras av spermier samtidigt som du har ägglossning. Om det 's knapphändig och fattiga i konsistensen, kan sperman penetrera men är inte skyddad, eftersom slem skyddar spermier från den sura miljön i slidan.

Sammanfattning:

1. Spermier produceras i testiklarna medan livmoderhalsen produceras i livmoder foder.
2. Sperma innehåller spermier, vissa enzymer och proteiner medan livmoderhalsen är mestadels består av vatten, glycerol och andra elektrolyter och mineraler.