Skillnaden mellan Överbett och överbettÖverbett vs bett

Wouldn 't det vara trevligt att ha perfekta tänder? Att ha tänder som är pärlvit och väl i linje? Det är en ständig källa till avund för att se vackra modeller på tv och tidningar visar deras perfekta tänder. Men inte alla av oss är födda välsignad med bra tänder och det finns många saker som kan vara fel med våra tänder.

En sådan sak kallas tandställningsfel, som är någon störning i normal justering av tänder. Detta händer när tänderna inte är positionerade väl och kan resultera i ohälsosamma tänder. Bettavvikelser kan orsaka svårigheter i tandborstning eftersom borsten inte kan nå några av de tänder som kan orsaka plack ackumuleras.

Det finns många typer av bettavvikelser. Två av dem är överbett och bett. Dessa två villkor skiljer sig från varandra men vissa människor är förvirrade om vilka en är som. Här är några av de egenskaper och skillnader som skiljer från varandra:

överbett

Ett överbett är ett tillstånd där de övre tänderna är något längre eller mer bröt ut än normalt. Det är omfattningen av den vertikala överlappningen av de övre framtänderna över de nedre framtänderna och mäts genom de framträder och åsar. Det händer när de övre framtänderna omfatta mer än en tredjedel av den lägre framtand.

Den överbett kan bero på underutveckling av underkäken eller skillnaden i storlek av tänderna. Om de övre tänderna är större än de nedre tänderna, då ett överbett inträffar. Ibland kan en överbett kan orsakas av en skelett problem som är svårare att behandla och skulle kräva operation. Efter operation, fortfarande behövs hängslen för att bidra till tänderna till sin normala position.bett

En överbett är det tillstånd där det finns en stor diskrepans i avståndet mellan de övre och nedre tänder. När de övre tänderna synligt sticker, kallas detta bett eller buck tänder. Buck tänder eller bett händer oftare än överbett och ofta en bett händer när det finns ett överbett.

Placeringen av ortodontisk hängslen kommer vanligtvis lösa eventuella problem med bett. Hängslen hjälper rikta de övre tänderna att ha dem i sina normala lägen. Vissa kan ta längre tid att behandla, medan andra kräver endast hängslen för en kortare period. Fortfarande finns det fall som är allvarligare och skulle kräva operation.

Sammanfattning

1. En överbett är tillstånd där de övre framtänderna lappar och täcker mer än en tredjedel av de nedre framtänderna, medan en bett är tillstånd där det finns en diskrepans i avståndet mellan övre och nedre tänder.
2. En överbett kan orsakas av underutveckling i käken och skillnaden i storlek av tänderna, medan en bett orsakas av skillnaden i storlek och avstånd av de övre och nedre tänder.