Skillnaden mellan AML och KML
AML vs CML

AML är mer känd medicinskt som akut myeloisk leukemi. ? Det anses som en de mest sällsynta former av cancer som attackerar de vita blodkropparna som bildar inuti benmärgen hos den mänskliga kroppen. ? Medicinskt sett myeloisk innebär från benmärgen och det drabbar oftast kroppen när de vita blodkropparna i benmärgen producerar celler som inte är normala och typiska. ? CML, å andra sidan, är känt medicinskt som kronisk myeloisk leukemi. ? Denna sjukdom är en som också påverkar de vita blodkroppar som bildas i benmärgen. ? På samma sätt som den AML rör sig i kroppen är samma rörelse av CML. ? Emellertid är kronisk leukemi något långsam ett rörligt cancer som tar över en lång tid att bearbeta och fullständig. ? Akut myeloisk leukemi är en snabbrörlig cancer som så småningom kommer att vara dödlig om den inte behandlas på rätt sätt.

Vetenskapligt är akut myeloisk sjukdom en sjukdom som orsakas av den snabba ökningen av onormala celler i benmärgen. ? Dessa onormala celler ansamlas ofta i benmärgen och leda till förhindrande av växande normala celler för kroppen att använda. ? CML är under tiden i form av leukemi som beskrivs som att ökad produktion av myeloida celler i benmärgen.

När det kommer till symptomen, är AML eller akut myeloisk leukemi ofta orsakas av ett lågt antal vita blodkroppar. ? Detta kan ibland leda till frekvent feber och infektioner som kroppen är nu inte kan kämpa mot eventuella sjukdomar internt. ? Så småningom den person som har AML uppleva känslor av allmänt sjuk eller känner alltför trött och köra ner. ? Personer, under tiden, som lider av kronisk myeloisk leukemi eller CML har ofta frossa och aptitlöshet. ? Med tiden kommer detta att leda till en kraftig viktminskning som kommer att leda till att personen ska vara trött och trött hela tiden.

Det finns tre grundläggande stadier eller faser av KML. ? Den första är den kroniska fasen eller det stadiet när cancern är lätt upptäcks och detekteras. ? Det andra steget är den accelererade fasen eller fasen varvid cancern fortskrider och blir märkbar. ? Det sista steget är blastkris stadiet och är scenen där personen har nu denna kortare livslängd. ? Generellt AML, å andra sidan, inte har dessa stadier eftersom det är en snabbverkande cancer som kan spridas snabbt på bara några veckor eller månader från diagnos.Sammanfattning:

1. AML kallas akut myeloisk leukemi medan CML är referee att formellt som kronisk myeloisk leukemi.
2. AML är känd för att producera onormala celler i benmärgen, medan CML producerar för mycket myeloidceller som hindrar skapandet av goda celler.
3. CML har tre stadier av utveckling, nämligen den kroniska fasen, den accelererade fasen och blaster kris medan AML har inga kända stadier.