Skillnaden mellan Adrenal trötthet och hypotyreosAdrenal trötthet Vs hypotyreoidism

Många människor förväxlar binjureutmattning för hypotyreos. Anledningen till detta är troligen på grund av arten av den senare. Hypotyreos har två naturer eller typer. Det kan vara primära och den andra är sekundära. Sekundär hypotyreos är när sjukdomen orsakas av en annan störning i ett annat system (låt 's säga binjurarna). Således binjureutmattning kan vara en orsak till hypotyreos.

Kräsna de många symptom mellan de två villkor för oss till en massa olika nyckelegenskaper. Till exempel, för kroppsmått som vikt, adrenal trötthet kännetecknas av en tidig viktökning medan hypotyreos visar generaliserade viktökning. Kroppstemperaturen hos den förstnämnda sägs vara 97. 8 grader Fahrenheit eller lägre medan den kan variera från 90 till 98. 6 för den senare. Dessutom är temperaturregleringen fluktuerande i adrenal trötthet medan det är stabilt för den andra.

När det gäller mental funktion, adrenal trötthet patienter lider av vad läkarna kallar som 'brain dimma'. Från termen själv, kommer det att verka som om det finns en grumling av tankar. För hypotyreos patienter, kommer de att uppleva en avtagit tänkande mönster. Depression är också vanligare bland hypotyreos patienter eftersom det är mindre vanligt i adrenal trötthet.

De fysiska utseende mellan adrenal trötthet och hypotyreos patienter kommer också att berätta mer om sjukdomen. De tidigare utställningar torka och tunnare hud jämfört med fetare hud i den senare. Naglar kan också visas tunnare i adrenal trötthet medan det blir lite tjockare för den andra. Håravfall är mycket vanligare i hypotyreos.

Sensation och förflyttning är också ändras i båda sjukdomarna. Det är bättre ligament flexibilitet i adrenal trötthet än i hypotyreos men det finns en större chans att vätskeretention för den senare. Båda kan drabbas led- och muskelsmärtor men adrenal trötthet kan också manifesteras som migränliknande smärta. Hypotyreos patienter tenderar också att bli hypo-reaktivt till skillnad från den förstnämnda som är mer hyper-reaktivt i naturen.Blodsockernivåerna kan minska till den grad att hypoglykemi i adrenal trötthet medan den andra kan hamna i hyperglykemi. Ändå båda villkoren har en rimlig chans att ha normala blodsockernivåer. I likhet med reaktiviteten hos patienten, de som lider av adrenal trötthet också uppleva en mer reaktiv (hyperaktiva) mag-tarmfunktion. Detta innebär att det finns många episoder av diarré medan förstoppning är mycket vanligare för hypotyreos.

När det gäller bildar vanor, adrenal trötthet patienter tenderar att bli intoleranta mot kyla medan den andra blir intoleranta mot värme eller värme. Hypotyreos gör också den person längta efter fet mat medan de förra gör en person längta efter sötare eller saltare rätter.

1. Adrenal trötthet kan leda till hypotyreos.