Skillnaden mellan MRI och PET ScanMRI vs PET Scan

Ibland vid olyckor avseende främst till hjärnskador, läkare förlita sig på avbildnings maskiner för att hjälpa dem att diagnostisera en viss sjukdom. När någon har en hjärna stroke, läkare don 't gissa men de söker hjälp hos dessa maskiner. Samma sak med andra dödliga och dödliga sjukdomar såsom cancer eftersom dessa avbildnings maskiner hjälpa läkarna bättre.

Dessa avbildnings maskiner kom till liv på grund av de bästa förmåga hos människor som tillhandahålls av Gud för att hjälpa varandra och hela mänskligheten. Med nämnda maskiner, blir diagnos av sjukdomar mycket lättare. Två av dessa allmänt använda maskiner är PET scan och MRI. Dessa maskiner är icke-invasiv mening ingen snitt och ingen penetration kommer att ske när kroppen testas. Vad kan vara skillnaden mellan de två?

'MRI' står för 'Magnetic Resonance Imaging.' Det fungerar genom att mäta magnetiska aktiviteterna hos elektroner och protoner plus andra atomer när nämnda komponenter få energi. Tidigare har det en nukleär ord som är fäst vid det men det togs bort så småningom. Det var först uppfanns vid University of Aberdeen i Storbritannien på 1970 's. En MR fungerar med hjälp av ett magnetfält som kan ge bilder och kan skilja ohälsosamma vävnader från friska vävnader. En kontrast kan injiceras via en ven till förbättra avbildning av strukturen, men det beror på läkaren. patienter som har tatueringar, patienter med pacemakers inbäddade i hjärtat, eller de med metallkonstruktioner inne i kroppen kan inte genomgå en MR-undersökning.En PET-scan, å andra sidan, står för 'Positron Emission Tomography'. Det mäter den emitterade positronemitterande molekyler såsom syre, kol och kväve. Således kan mycket värdefull information hämtas från denna diagnostiska maskin till skillnad från magnetkamera. En annan skillnad från MRI är som visar molekyl aktivitet plus funktionen. Det kan också skilja mellan cancervävnader och friska vävnader. PET kan producera 3D eller tredimensionella bilder. PET kan inte ersätta andra avbildnings maskiner. PET är således användas tillsammans med MRI och CT-scanning. Det var conceptualized i 1950 's och sedan tillverkades av University of Pennsylvania.

Sammanfattning:

1. 'MRI' står för 'Magnetic Resonance Imaging' medan 'PET' står för 'Positron Emission Tomography.'
2. MRI arbete genom att använda magneter genom att mäta elektroner och protoner medan en PET Scan åtgärder en mer specifik molekylär aktivitet av protoner och neutroner via syre, kol och kväve från människor.