Skillnaden mellan AIDS och herpesAIDS vs Herpes

Människan har ett immunsystem. Detta är organiserat system av biologiska soldater som parera vanliga förkylningar och influensa. Detta system kan allvarligt påverkas när man blir smittad av HIV eller humant immunbristvirus. Som ett resultat, kan immunsystemet inte fungerar normalt, och om den gör det, det är bara ineffektivt. Du kan därför dö med bara en enkel kall infektion. Detta är det virus som ansvarar för den populära tillstånd (numera betraktas som en pandemi) '' AIDS. Helt känd som förvärvat immunbristsyndrom, är AIDS ett aggregat av många symptom.

Även om det redan har blivit en populär kunskap att aids kan kontrakteras genom kön, vilket gör det till en form av STD, kan AIDS också överföras via icke-sexuella handlingar som: direkt slemhinna kontakt med en smittad sperma, blod, vaginal sekret, preseminal sekret och även bröstmjölk. Annat än sex, kan du alltså få HIV-viruset från blodtransfusioner, injektioner med hjälp av infekterade nålar, förlossning och amning.

Å andra sidan, är herpes orsakas av två virus nämligen HSV1 (herpes simplex-virus en) och HSV 2. överföringsteknik är baserad på direkt kontakt av en aktiv lesion eller genom att en infekterad kroppsvätska. HSV2 är kontrakterade genom direkt hudkontakt. Det är en typ av STD (sexuellt överförbara sjukdomar) eller STI (sexuellt överförbara infektioner). När du har en, blir du två gånger och även fem gånger mer mottagliga för att få en HIV-infektion än normala människor. Därför är ni två till fem gånger mer benägna att utveckla AIDS. Detta kanske på grund av det faktum att de flesta sexuellt överförbara sjukdomar uppenbart som sår eller hudskador som blir startpunkter för HIV-viruset. Det 'är också tillräckligt biologiska bevis för att förekomsten av sexuellt överförbara sjukdomar i en person som också har HIV ökar sannolikheten för HIV-viruset som skall sändas.

Det finns många typer av herpes. En av de mest kontroversiella är genital herpes. Det sägs att en av sex personer har herpes i USA ensam och det är vanligare bland kvinnor. Notera, kan partner smittade personer fortfarande ha sex med dem, men de behöver bara att anställa nödvändigt skydd som kondom för att minimera riskerna.Det knepiga om herpes är att även om du inte 't vet att du redan har det och även om du don' t se några synliga skador utvecklas i ditt könsorgan, har du fortfarande en god chans att infektera någon annan med herpesvirus.

När det gäller behandling, både Herpes och AIDS har läkemedel som kan bromsa virus progression och utveckling. Trots de två villkor don 't har någon form av bot eller vaccin till denna dag. Som aids, när du har herpes du måste leva resten av ditt liv med det.

1. AIDS är en allvarligare tillstånd än Herpes. Det 'är en större möjlighet att dö i aids än i Herpes.