Skillnaden mellan Zyban och WellbutrinZyban vs? Wellbutrin

Zyban och Wellbutrin är vanliga receptbelagda läkemedel som förskrivs till patienter som är allvarligt och kliniskt deprimerad. I vissa fall kan båda läkemedlen också användas för att bekämpa nikotinberoende hos rökare som försöker sluta. Wellbutrin är oftare används för att behandla depression, medan Zyban rekommenderas för personer som vill sluta röka. Båda läkemedlen är samma medicin, även kallad bupropion, och även gjort av samma företag som heter Glaxco-Wellcome. Företaget finns som en bieffekt av läkemedlet Wellbutrin, att patienterna upplever en minskad lust att röka, eller en minskning av beroendeframkallande behovet av nikotin. Så istället för att marknadsföra Wellbutrin som både en anti-depressiva och anti-röka drogen, de re-named läkemedlet Zyban. Både Wellbutrin och Zyban har godkänts av Food and Drug Administration och förskrivna recept av psykiatriker och läkare.

Patienter som inte är idealiska kandidater för Wellbutrin och Zyban inkluderar män och kvinnor som nyligen har slutat dricka alkohol eller använda tunga lugnande medel, människor som har epilepsi eller kramper, eller anorexi eller bulimi. Dessa läkemedel kan orsaka kramper hos patienter som är benägna att dem. Dessutom gör de patienter ner i vikt som inte är till nytta för en patient som lider av anorexi eller bulimi. Några av de vanligaste biverkningarna av båda läkemedlen inkluderar förstoppning, yrsel, muntorrhet, kräkningar, och viktförändringar. Dessa läkemedel rekommenderas inte att tas av kvinnor som är gravida eller under påverkan av alkohol, liksom andra läkemedel. Båda läkemedel är vanligtvis inte förskrivas till patienter som är på kortikosteroider, orphenadrin, phenatoyn, eftersom det kan vara negativa komplikationer med två läkemedel.

Tyvärr, en av de värsta riskerna med att ta någon av dessa mediciner är det ökad risk för självmordstankar eller tendenser; därför patienter som står på dessa mediciner övervakas noggrant av sina läkare. Läkare rekommenderar ändå att patienter försöker att sluta röka utan användning av receptbelagda läkemedel som vissa människor kan bli beroende. Dessutom är Wellbutrin också rekommenderas inte för alla patienter och det första försöket att behandla depression bör rådgivning sessioner som en psykiater eller en psykolog innan medicinering anses en möjlighet.Medan dessa läkemedel kan verka helt annorlunda, de är faktiskt ett i samma. Den enda skillnaden mellan Zyban och Wellbutrin är namnen och de vanligaste användningsområdena för vart och ett av de receptbelagda läkemedlen.

Sammanfattning

1. Wellbutrin och Zyban är receptbelagda läkemedel som används för behandling av deprimerade patienter. Zyban förskrivs till patienter som försöker sluta röka också.
2. Samma företag tillverkar båda läkemedlen, eftersom de är samma endast används för att behandla olika kliniska problem.
3. Det finns många biverkningar av båda läkemedlen, och bör inte tas av gravida kvinnor, eller de som är under påverkan av alkohol.