Skillnaden mellan cysta och KokaCysta vs Boil

När hygieniska människor är så medvetna med sitt utseende och hud, de gör sitt bästa för att behålla sin skönhet, mjukhet och smidighet. Vår hud är det största hindret från den yttre miljön i synnerhet infektioner, virus, sjukdom och sjukdom. Om vi ​​har en paus i vår hud, vi är mer benägna att förvärva olika typer av hud sjukdomar som stör oss och gör vår självkänsla mindre.

Vårt självförtroende är inte bara påverkas men hur väl vi fungerar i vårt arbete eller i skolan. En av de två hudåkommor vi försöker undvika är en koka och en cysta. Låt oss undersöka skillnaderna.

En cysta sägs vara en säck som är stängd. Den har sin egen membran plus den är skild från närliggande vävnad. En cysta kan innehålla olika former av element såsom fluid, luft, eller halvfast material. En cysta är inte en abscess eftersom det är en samling av pus. En cysta är inte enbart förekommer i huden utan även i ihåliga utrymmen inne i kroppen. Det kan vara farligt när det blir cancerogena. Det kan också växa i muskelvävnad. Cystor kan undersökas genom palpation för en ytlig cysta medan en nål aspiration kan göras för att testa en djupare cysta. Ett ultraljud kan också användas för äggstockscancer cystor. En cysta kan lösa på egen hand, men om inte, kan operation krävas för att dränera eller eliminera den. Orsaken till den cysta kan hänföras grund av avbrott i fluid, tumörer, genetiska förutsättningar, infektioner, bland annat.

En böld, å andra sidan, kallas också en furunkel. Det är ett tillstånd där det föreligger en infektion av hårfollikeln sålunda det kallas follikulit. Orsaken till detta eller den största boven är en bakterie som heter Staph aureus. Detta resulterar i en svullen och smärtande området på huden. Det finns smärta eftersom det finns en ansamling av pus och vävnad som är död.Det finns också så kallade som carbuncles. Det kallas en böld när kokar redan grupperas tillsammans. Kokar, förutom att vara svullen och smärtsamma, är varm och öm mening finns smärta vid beröring eller palpation. Storleken kan vara från så liten som en ärta till lika stor som en golfboll, tro det eller ej. Vi kanske märker att i en koka det är en vit punkt i klump; vilket innebär att koka är redo att explodera och avlopp. Det kan hanteras med läkemedel såsom medel mot infektioner. Större kokar hanteras med medicinska åtgärder för dränering. För mindre kokar, är krämer utnyttjas.

Oavsett om det 'är en böld eller en cysta, bör människor ta hand om sig själva för att förhindra ytterligare komplikationer.

Sammanfattning:

1. En cysta kan förekomma i hålrum och vävnader såsom hud, muskler och organ medan kokar endast ske i huden med hårsäckarna.
2. En cysta orsakas av många faktorer samtidigt kokar orsakas av en bakterie.
3. En cysta kan diagnostiseras genom palpation, aspiration, och ultraljud samtidigt kokar diagnostiseras via inspektion.