Skillnaden mellan MD och PAMD vs PA

Många blivande läkarstudenter befinner sig förvirrad att de tydliga skillnader mellan en läkare och en physiciansassistent. För att göra skillnaderna tydliga, måste vi förstå de krav som kommer att leda en till antingen en PA eller en MD yrke och tjänsteutövningen med vardera.

I princip innebär att kvalificera sig som en läkare, måste man delta och examen från ett ackrediterat vårdlinje, som licensieras också. När det gäller en PA, måste man avsluta läkare 'assistent kurs och beroende på tillstånd, få tillstånd att utföra de flesta av de uppgifter som utförs av VD, inklusive patientundersökning, vilket gör diagnos och ge recept. Men viktigast av allt, en PA måste alltid arbeta under en läkare 's överinseende, vilket innebär att varje arbete en PA ska granskas av VD.

Men trenden är att ett antal sjukhus och kliniker hyra Läkare 'assistenter av det enda skälet att det är billigare än att hyra Läkare. Men den bästa rekommendation skulle fortfarande för en att besöka en läkare för några allvarliga medicinska tillstånd.

Kraven på utbildning för en läkare är en ungkarl 's examen med lämplig matematik och naturvetenskap förutsättningar, fyra år av medicinsk skola som är uppdelade i 2 år av klasser och 2 års praktik. Utöver detta, och beroende på den valda inriktningen, kan man behöva ta en tre års uppehållstillstånd. det skulle lägga till upp till 11 års post high school utbildning.För läkarassistent, måste man föra en PA-programmet, som kan ta cirka två år (26 månader). Även om en kandidat 's examen är inte nödvändigt, majoriteten av en sökande som accepteras till PA-programmet har en bachelor' s examen och viss erfarenhet inom hälso- och sjukvården. Under sitt arbete, kan PA krävas för att ta repetitionskurser och har deras kliniska kunskaper testas regelbundet.

De huvudsakliga arbetsuppgifter PA utför ingår att undersöka patienter, behandla dem, tar patienten 's medicinska historia, diagnostisera villkor, förskrivning medicinering och många av de arbetsuppgifter som en MD skulle göra. Men alla dessa övervakas av VD.
MD är den högsta nivån inom medicin och därför bör en läkare utföra alla medicinska relaterade arbetsuppgifter helt och självständigt.

Sammanfattning
1. MD är läkare medan PA en läkare 'assistent.
2. En MD arbetar självständigt medan PA arbetar alltid under överinseende av VD.
3. En läkare kräver nästan 11 år efter gymnasiet för att kvalificera sig som en medan en PA behöver ca två år och en del sjukvård erfarenhet.