Skillnaden mellan svampinfektion och bakteriell infektionSvampinfektion vs bakteriell infektion

Nästan varje kvinna i världen kommer att uppleva vaginal infektion någon gång i sitt liv. Bland alla infektioner i världen, är den vanligaste en vaginalinfektion, som är närvarande till nästan 80% av kvinnorna. Det är inte något att skämmas för, eftersom nästan alla kvinnor har detta. Detta bör inte hållas hemlig, så att den kan behandlas enkelt. Det finns inte mycket hälsorisk i samband med vaginal infektion; Det är dock fortfarande bäst att konsultera din vårdgivare omedelbart om du upplever denna infektion.

Det finns olika typer av denna genital infektion, men deras symptom är densamma, vilket är varför människor tenderar att förväxla en för den andra. Det är bäst att rådgöra med din läkare eller vårdgivare så att du kommer att ha en professionell rekommendation om vilka mediciner du bör vidta för att bota vaginal infektion du har. Trots att de är ofarliga, måste de behandlas med lämplig behandling för den specifika infektionen. Två av de mest populära infektioner är bakteriell vaginos eller bakterieinfektion och svampinfektion.

I USA 40% av de vaginala infektioner består av bakterie vaginoses eller annars känd som BV. Det är ännu inte klart vad som orsakar denna typ av infektion, men det är mest sannolikt på grund av bakteriell obalans i slidan. Detta kan vara sexuellt överförda eller spiral eller douches kan orsaka det. De flesta av dem som lider denna typ av infektion har ingen symptom, det är därför det är svårt att avgöra om en har denna infektion eller inte. Men de som har symtom kommer sannolikt att uppleva klåda irritation, och även rodnad. En annan symptom för denna infektion är ett utsläpp från slidan som är grå med en dålig lukt.

Bland alla typer av vaginal infektion, är svampinfektion den vanligaste av dem alla. Detta orsakas av en onormal tillväxt av Candida albicans, en typ av svamp. Denna infektion är inte sexuellt överförbara emellertid kläder som man bär orsakar det. Om kläderna är fuktiga eller badet är inte frisk, är kläderna tätt, och om slidan är överdrivet återfuktas, då en kvinna kommer troligen att få en svampinfektion. Du kommer lätt att märka att du har en svampinfektion om du upplever, inflammation, irritation och klåda. Det kommer också att bli en vit urladdning i slidan om du har denna typ av infektion. Du kommer också att uppleva smärta vid samlag och du kommer att urinera oftare än vanligt.

SAMMANFATTNING:1.

Svampinfektion är den vanligaste vaginal infektion bland resten medan bakteriell infektion upplevs av 40% av kvinnorna som har vaginal infektion.
2.

Bakteriell infektion kan överföras sexuellt medan miljön runt slidan orsakar svampinfektion.
3.