Skillnaden mellan en tolvfingertarmen och magsår Duodenalsår vs Gastric Ulcer

På grund av att en mängd omständigheter och miljöfaktorer, vi kan 't hjälp eller slippa gastrointestinala problem. Miljontals människor lider av denna typ av problem varje år från en mängd olika gastrointestinala störningar.

Några av de vanligaste gastrointestinala problem är duodenal och magsår. Duodenalsår skiljer sig från magsår.

För det första är anatomi både sjukdomar olika. I en tolvfingertarmen, sker sår på tolvfingertarmen. Duodenum är en del av tunntarmen. Tunntarmen består av tolvfingertarmen, ileum och jejunum. Även i ett magsår, sker sår i magen.

Hur de diagnosen? Gastroenterologer, eller läkare som är specialiserade på mag-tarmsystemet, råda patienten att genomgå endoskopi. Vid utförandet av endoskopi, är patienten som sedated. Sedan en tunn slang med en kamera sätts in i munnen och går vidare till antingen tolvfingertarmen eller magen. När läkaren ser ulceration, kan han eller hon bekräftar att det är ett sår.

Vilka är orsakerna? En magsår orsakas främst av H. pylori, en bakterie. Det orsakar också duodenalsår. Användning av anti-inflammatoriska läkemedel och anti-blödnings droger kan också orsaka sårbildning. Rökning och fetma orsakar också sår.

Vilka är symptomen? Båda typerna av sår orsaka smärta, särskilt magsmärtor, klättra upp till matstrupen. Men med en magsår, smärta kan inte lindras genom att äta mat. I en tolvfingertarmen, kan det lindras genom att äta. I en duodenalsår är det blödning i avföringen kallas melena. I magsår, det finns blod när patienten kräks kallas hematemesis. I magsår, sker smärta 1-2 timmar efter att ha ätit. I duodenalsår sker smärta 3-4 timmar efter att ha ätit.

Behandlingar av båda sår beroende av antibiotika för att minska antalet H. pylori. Exempel på dessa är amoxicillin, klaritromycin och tetracyklin. I fall av hypersekretion av syra, är antacida ges såsom Zantac att neutralisera surheten i magen. I magsår, patienter uppmanas att undvika livsmedel som orsakar hyperaciditet och irritation, såsom, kryddstark mat; krämig och milky livsmedel, såsom mjölk, ost och glass. Choklad och kaffe ska kunna undvikas också. I duodenalsår, behövs ingen speciell diet. Men det finns fynd att alkohol kan förvärra duodenalsår. Så för att undvika detta fenomen, de ge råd till människor att sluta dricka alkohol.Sammanfattning:

1.

Magsår uppträder i magen medan duodenalsår inträffa i tolvfingertarmen.
2.

Magsår orsakar magsmärtor 1-2 timmar efter att ha ätit. Duodenalsår orsaka smärta 3-4 timmar senare.
3.

Magsår smärta kan inte lindras genom att äta. Magont i duodenalsår kan lindras genom att äta.
4.

Magsår orsakar hematemesis eller kräkningar av blod medan duodenalsår orsakar melena eller blod i avföringen.
5.