Skillnaden mellan implantation blödning och Period
Implantation blödning vs Period

Kvinnor som är sexuellt aktiva är ofta förvirrad och nervös över om vaginal blödning är från en menstruation eller implantation blödning. ? För en kvinna som inte är förberedd för graviditet, kan åsynen av blod vara implantation blödning förvirrad som en period. ? ? En period är ett annat ord för menstruation. ? Menstruation är den kvinnliga kroppen 's sätt att kasta slemhinnan i livmodern, vilket sker var 28 dagar för en icke-gravid kvinna.? Implantation blödning inträffar när ägget rör sig in i livmodern och genom fodret, som för vissa kvinnor kan orsaka blödande.? Kvinnor som upplever implantation blödning är gravid, även om blod kan förväxlas under en period eller ett missfall.

Perioder är vanligare hos kvinnor efter de når puberteten och pågå fram till en kvinna når klimakteriet. ? En period slutar medan en kvinna är gravid, och detta kallas amenorré. ? Perioder kan åtföljas av kramper, huvudvärk och migrän, irritabilitet och andra tecken på premenstruell dysfori (PMDD). ? Blodflödet från en period kan variera för olika människor, men något mindre än 80 ml är lämpligt. ? Det är viktigt att förstå att perioder är helt normala och att blödningen är normal.

Ibland kan det vara svårt att se skillnad mellan en period och implantation blödning. ? En period börjar vanligtvis med en lätt blodflöde som gradvis ökar. ? Stänkblödning är inte nödvändigtvis ett tecken på implantation blödning; det kan vara början på en period. ? Implantation blödning är en mörkare färg röd med en brun nyans och kommer sparsamt. ? Man kan lätt förväxlas för andra som implantation blödning inträffar ungefär samtidigt en normal period skulle börja för en kvinna som inte är gravid. ? Implantation blödning är inte anledning till oro, det är normalt för gravida kvinnor.Implantation blödning är ett av tecknen på tidig graviditet, och en kvinna som är osäker på blödning kan ta ett graviditetstest. ? En kvinna som inte är gravid och blöder har i allmänhet en period. ? En kvinna som är gravid och blödning är visar ett tecken på att ägget har implanterats. ? Det finns några kvinnor som inte kommer att uppleva implantation blödning alls om gravid, Men studier har visat att det förekommer i nästan 30 procent av alla kvinnor i deras första trimestern.

Kvinnor kan förvirra implantation blödning under en period; men de två är mycket olika varandra och bör behandlas på lämpligt sätt.

Sammanfattning

En period inträffar när en kvinnlig 'kropp skjul slemhinnan i livmodern var 28 dagar.? Implantation blödning inträffar i en gravid kvinna när ägget reser in i livmodern och in i fodret.

Implantation blödning sker vid normal tid en stund, men blodet är mörkt röd med en brun nyans.

Implantation blödning förekommer inte i alla gravida kvinnor. ? Implantation blödning kan vara förvirrad under en period.