Skillnaden mellan hösnuva och kallt Hösnuva vs en kall

Hösnuva och förkylningar är två skilda sjukdomar. De har massor av olika. Hela befolkningen i världen kan ha fångat en kall men inte alla har haft hösnuva.

Hösnuva är också känd som allergisk rinit, medan en kall är också känd som nasofaryngit, akut snuva, eller akut viral rhinopharyngitis. Hösnuva uppstår på grund av inflammation i näsluftvägen följd av allergener såsom pollen eller damm vid inandning av en individ. Förkylningar orsakas av virus, såsom coronavirus och rhinovirus. Det är en sjukdom i de övre luftvägarna.

Tecken och symptom på hösnuva varierar mellan individer. Det beror också på hur allvarligt. Efter inandning och uppkomsten av allergisk respons individer upplever vanligen klåda, nysningar, produktion av slem, och nasal obstruktion. Nästäppa inträffar 4-8 h efter debuten av sjukdomen. Fysiska fynd inkluderar svullen och röd näsa, svullna ögonlock, och mellanörat utgjutning.

Vanliga symptom på en kall, å andra sidan, innefattar: halsont, hosta, rinnande näsa, och feber. Det är den vanligaste sjukdomen en vuxen kan få som vanligen har en frekvens av 2-4 gånger per år under det att barnet har 6-12 förekomster per år.

Orsaken till allergier kan kopplas till ärftlighet och miljöfaktorer. I de flesta människor som drabbas hösnuva, två kategorier tillämpas. Dessa är de säsongsbetonad och perenn. I säsongs sker hösnuva under säsongen av pollen medan perenna det förekommer under hela året. Det är vanligt hos barn.

Orsaken och riskfaktorer för förkylningar är stora. Genom täta kontakter av näsa, mun och ögon, kan virus överföras. Det kan också vara genom små droppar när en person nyser. När en person röker, varaktigheten av de kalla ökar upp till tre dagar. Inte få tillräckligt med sömn predisponerar också en person att få infektioner.

Behandling av hösnuva inkluderar antihistaminer mot allergi. Steroider används också för inflammation och slutligen, decongestants när nasal avlägsnande av stockning är närvarande. Det föreslås även för den enskilde att undvika att gå ut under pollensäsonger. De bör också stänga dörrar och fönster för att undvika inträde och inandning av pollenpartiklar.För en vanlig förkylning, har den inte någon behandling. Vanliga åtgärder vilar, dricker massor av vätskor och citrus, och har en hälsosam diet. Handtvätt är alltid rekommenderas för att förhindra spridning av viruset som orsakar förkylningar.

Sammanfattning:

1. Hösnuva är också känd som allergisk rinit medan förkylningar är kända att vara nasofaryngit.

2. Hösnuva orsakas av allergier som pollen och damm inandning medan förkylningar orsakas av virus.

3. Hösnuva påverkar den nasala slemhinnan i näsan medan förkylningar påverkar de övre luftvägarna.