Skillnaden mellan ångest och panikattackerÅngest vs panikattacker

Det sägs att en av tre vuxna kommer att uppleva åtminstone en episod av antingen panik eller ångest attack i hans eller hennes livstid. Ändå är det slående utmaningen att identifiera vilka en är panik och som betraktas som ångestattack. Tekniken är dock att observera vad din kropp gör och hur du reagerar på stress, är att om allt du är fortfarande sane eller lugn nog att observera saker som händer dig.

Främst är det mer lämpligt att säga att en eller flera av dina oro kan leda till en panikattack i stället för vice versa. I allmänhet är varaktigheten av ångestattacker sägs vara längre än panikattacker. Detta är dock inte alltid fallet eftersom det finns flera panikattacker som varar mer än en dag. Ångest ytorna långsamt och bygger upp tills det blir för obehagligt för den person som upplever en sådan gradvis. Tvärtom inträffar panikattack abrupt till den grad att det omedelbart överväldigar den person, utan någon form av varning.

Panikattack händer eftersom en oroar alltför mycket. Han eller hon är överdrivet angelägen om att den extrema nivån. Konstant oroande och tänka på negativa tankar om och om igen predisponerar en person från lidande en sådan attack.Symptomen av panik och ångest attacker verkar vara samma. Men dessa symtom tydligt skiljer sig i termer av svårighetsgrad. Tydligt visar panik mer intensiva symtom. Under en panikattack, offret känns nästan alltid som dör. I själva verket kommer noggrann observation av panik offer visar tecken på att skaka, darrningar och även andfåddhet. Vid sidan av dessa symtom, hjärtat slår onormalt mycket snabbare än vanligt till den punkt där offret verkligen kan säga att hans hjärta bultar riktigt hårt, bokstavligt talat.

För att hantera ovanstående symtom eller behandla attacken själv, vissa läkemedel eller tekniker måste användas för att tona ned panik eller ångest episoder. Farmakologiskt är en låg dos av antidepressiva läkemedel det perfekta valet för att motverka antingen attack. Man måste noggrant administrera sådana läkemedel eftersom att ge för mycket av det kan orsaka ännu fler attacker. Icke-farmakologiska interventioner inkluderar kognitiv beteende tekniker.

Allt som allt, även om båda attacker har nästan samma uppsättning av symptom och behandlingsinsatser de fortfarande skiljer sig åt i följande avseenden:
1. ångestattacker varar i allmänhet längre än panikattacker.
2. Panikattacker är mer intensiv än ångestattacker.