Skillnaden mellan en fraktur och en Break Fraktur vs Break

Ben stöd, flytta och skydda olika organ i kroppen. De producerar också blodkroppar och lagra mineraler i kroppen. Det finns 206 ben i människokroppen, och det består av olika vävnader. De har många funktioner såsom:

Mekanisk: Skydd av inre organ, ge form för att stödja kroppen, och biomekanik.

produktion blod genom processen av blodbildningen: syntetiska.

Metabolisk: Lagrar fettsyror, mineraler såsom kalcium och fosfor, och insulinliknande tillväxtfaktorer. Utgåvor alkalisalt för syra-bas balans och för avgiftning av kroppen. Lagen som en endokrin organ genom att minska fosfater på njurarna, som reglerar blodsocker och fettlagring.

Ben är avgörande för att hjälpa kroppen att fungera korrekt och även om de är för att skydda kroppen 's inre organ, kan de också skadas av övertryck och många andra orsaker.

När extrema tryck appliceras på benen, kan en fraktur resultera. Det är mycket vanligt, och alla har drabbats av en fraktur på en gång i sitt liv. Det händer oftare hos vuxna än hos barn eftersom vuxna ben är skörare och går lätt sönder.Ett brott är ett medicinskt tillstånd där det finns ett avbrott i kontinuiteten i benet. Det kan orsakas av stress, eller en inverkan på benen, eller genom medicinska tillstånd som cancer och osteoporos.

En paus definieras som 'att spricka eller plötsligt dela upp i bitar'. Det är samma sak som en fraktur. I själva verket är båda termerna används i beskrivningen av benskador. De skiljer sig i svårighetsgraden av skadan. Medan en fraktur är liten, kan en paus vara värre.

Ett brott sker också en kortare tid att läka än en paus och det är mindre smärtsamt. Brutna ben måste återställas och innesluten i en gjuten. Mer kraft anbringas för att bryta ett ben än till brott den.

Det finns flera typer av benfrakturer eller brott:

* Öppna C när det brutna benet exponeras som har en ökad risk för infektion.
* Stängt C när benet är brutet men huden inte skära.
* Enkel C, där benet är uppdelad i två delar.
* Multi-fragmentarisk C, där benet är uppdelad i flera delar.
* Compression C är en sluten fraktur eller en brytning med två eller flera ben tvingas mot varandra och oftast sker i ryggraden.
* Avulsion C är gemensam för idrottare.
* Påverkat C är vanligt i frakturer och raster som orsakas av bilolyckor och faller.
* Stress C händer på grund av en överanvändning skada.
* Rib C manifesterar smärtsam och ytlig andning.
* Komplett C där benen helt skilja.
* Ofullständig C där benen är fortfarande delvis sammanfogade.
* Linjär
* Tvär
* Sned
* Spiralen
* finfördelad
* Komprimerat

Sammanfattning:

1. Ett brott är ett medicinskt tillstånd där det finns ett avbrott i kontinuiteten i benet medan en paus är sprickan eller separation av ben i bitar.
2. En fraktur tar lite tid att läka medan en paus tar längre tid.