Skillnaden mellan angina pectoris och hjärtinfarktAngina pectoris vs. Hjärtinfarkt

Angina och hjärtinfarkt både oro hjärtat och dess funktioner. Angina pectoris är ett syndrom, och hjärtinfarkt är en livshotande tillstånd som kan leda till den abrupta döden av en person. Hjärtinfarkt och kärlkramp är två betydligt allvarliga sjukdomar och ofta bytas ut. Tidig identifiering av angina pectoris kan förhindra sjukdomen från att fortskrida in hjärtinfarkt. Denna uppskrivning syftar till att direkt ange skillnaderna mellan de två och ger nödvändiga åtgärder för att hantera dem.

Angina pectoris kan medicinskt kallas bröstsmärta, ett resultat av ischemi, eller nedsättning av blodtillförseln till hjärtmuskeln av hjärtat från kransartärerna. Den otillräckliga blodtillförseln beror på bristande syre som når hjärtat. Smärtan i bröstet är kopplad till angina pectoris som beskrivs av patienten som en pressning, klämma, kvävning, spricker, eller brännande känsla kände på bröstbenet. Smärta kan vara abrupt och återkommande, ofta till följd av fysisk ansträngning, och är lättad av nitroglycerin och vila. Den predisponerande faktor attacken beror på är den typ av kärlkramp personen har, eftersom de varierar på deras utlösande faktorer.

Å andra sidan, är myokardinfarkt en medicinsk nödsituation mer allmänt kallas en hjärtattack. Det är ett resultat av förstörelsen eller död av myokardiala celler som beror på bristen på syre. Smärtan i detta tillstånd uttrycks att vara plågsam eller krossning och typiskt sprider sig från hjärtat till axlarna, käke, nacke och rygg. Bröstsmärtor och andra associerade symtom är inte lindras genom nitroglycerin eller vila.

Båda sjukdomarna kan bekräftas med hjälp av ett elektrokardiogram eller EKG. Elektrokardiogram testresultat av patienten med symptom på angina pectoris illustrerar en ST-segmentdepression. Medan för patienter som har hjärtinfarkt, illustrerar den en T-våg inversion och ST-sänkning eller höjning. Angina pectoris kan också bekräftas med ett stresstest under träning. I motsats till angina, kan hjärtinfarkt kan dessutom bekräftats av laboratorietester, såsom förhöjda nivåer av kreatinin phospokinase, myoglobin, och troponin.

Ledningen för en patient som har angina pectoris involverar nitroglycerin administration för att lindra smärtan. Patienten kan vara påminner om brännande känsla under tungan efter administrering nitroglycerin som kan tyda på sin styrka. Således, kan det också vara en bieffekt, såsom rodnad i ansiktet och huvudvärk.

Tvärtom, de insatser för patienten som är helt diagnosen att ha hjärtinfarkt innebär syre administration, Demerol administration för att lindra smärta, korrekt positionering av patienten i en medelhög till hög rygg stol för att främja vila, för att tillåta lungorna till helt expandera och öka syreupptagning, samt upprätthålla en låg salthalt, låg kolesterolhalt, och fettsnål kost.

Som många människor skulle säga, är en liten mängd förebyggande alltid bättre att massor av botemedel. I ett samhälle med baslivsmedel som omedelbar måltider, bör allmänheten vara ytterst försiktig när man väljer de tillgängliga matpreferenser. En sund och välbalanserad kost tillsammans med regelbunden motion kommer säkert att hjälpa människor att minska chanserna att få kardiovaskulära sjukdomar, såsom hjärtinfarkt och kärlkramp.

Sammanfattning:

1. Kärlkramp är ett syndrom, och hjärtinfarkt är en livshotande tillstånd som kan leda till abrupta döden av en person.2. hjärtinfarkt och kärlkramp är två betydligt allvarliga sjukdomar och ofta bytas ut. Tidig identifiering av angina pectoris kan förhindra sjukdomen från att fortskrida in hjärtinfarkt.

3. angina pectoris kan medicinskt kallas bröstsmärta, ett resultat av ischemi, eller minskningen av blodtillförseln till hjärtmuskulaturen hos hjärtat från kranskärlen. Å andra sidan, är myokardinfarkt en medicinsk nödsituation mer allmänt kallas en hjärtattack.

4. otillräckliga blodtillförseln vid angina pectoris beror på de otillräckliga syre som når hjärtat. Smärtan i bröstet är kopplad till angina pectoris som beskrivs av patienten som en pressning, klämma, kvävning, spricker, eller brännande känsla kände på bröstbenet.

5. Hjärtinfarkt är ett resultat av förstörelsen eller död hjärtmuskelceller som beror på bristen på syre. Smärtan i detta tillstånd uttrycks att vara plågsam eller krossning och typiskt sprider sig från hjärtat till axlarna, käke, nacke och rygg.

6. För angina pectoris, är bröstsmärtor och andra associerade symtom inte lindras genom nitroglycerin eller vila.

7. EKG testresultat hos patienten med symptom på angina pectoris visar en ST-sänkning. Medan för patienter som har hjärtinfarkt, illustrerar den en T-våg inversion och ST-segmentdepression eller höjd.

8. angina pectoris kan bekräftas med hjälp av ett stresstest under träning. I motsats till angina, kan hjärtinfarkt kan dessutom bekräftats av laboratorietester, såsom förhöjda nivåer av kreatinin phospokinase, myoglobin, och troponin.