Skillnaden mellan Vertigo och yrselSvindel vs Yrsel

Har du någonsin känt att ditt huvud snurrar? Vad sägs om att känna plötsligt illamående och förvirrad för en stund? Dessa situationer ibland inträffa utan någon varning alls, och oftast, de bara komma och gå. Dessa finns tillfällen där vi drabbas av en plötslig attack av yrsel, yrsel och förvirring. Ibland händelse varar bara en sekund, men ibland varar det från bara några minuter till timmar. Orsakerna till dessa händelser kan variera, men det är bättre att vi vet vad de är och vad som kan ha orsakat dem.

Ibland känner vi som om vi förlorar vår balans och kommer att ha en blackout. Den normala reaktionen skulle vara att stå stilla eller leta efter något att hålla fast vid, eftersom vi faktiskt kan falla ned och skadas. Vissa människor, som har legat nere under ganska lång tid, kan känna yrsel och yr när de plötsligt stå upprätt. De skulle klaga över att de känner sig yr, medan andra skulle säga att de känner att de drabbats av ett ögonblick av svindel. Även om dessa ord används normalt för att beskriva sådana händelser och används ofta omväxlande, de har olika betydelser och betydelse.

Låt oss först 's diskutera begreppet yrsel. Vad du måste veta är att yrsel är beskrivningen används till en allmän känsla av symptom en person kan ha. Det är vanligt ord som används för att beteckna förnimmelser av förvirring som orsakar obehagliga känslor till en person. Detta innebär att hur de betecknar yrsel härrör från ett brett spektrum av känslor, från att svimfärdig, känslor av förlorar medvetandet, att förlora vår balans. det finns många orsaker till yrsel, från plötslig minskning av syre till hjärnan på grund av förändringar i positioner, som när du plötsligt stå upp efter att ha legat ner under ganska lång tid, till öroninfektioner, och även åksjuka.

Vertigo, å andra sidan, har en tydlig definition som ger den dess främsta kännetecken. Det är en mer definierad känsla av yrsel. Den grundläggande sak som vi måste komma ihåg är att svindel hänvisar till en snurrande känsla i huvudet som leder till förvirring. Detta är den viktigaste kännetecken för begreppet. Det kan orsaka skador om desorientering blir för mycket.

I de flesta fall är svindel på grund av bristande syretillförsel till hjärnan. Detta är varför det är viktigt att efter att ha legat ner under en lång tid, måste du sakta sitta ner innan står upp. Förändringarna i läget tillåter kroppen att anpassa sig och blod på ett adekvat sätt levereras till hjärnan.Du kan redo vidare om detta eftersom endast grundläggande detaljer ges här.

Sammanfattning:

1. Yrsel och yrsel orsakas ofta av minskad blodtillförsel till hjärnan, öroninfektioner, eller förändringar i balans.

2. Yrsel hänvisar till allmän term som används för att beteckna yrsel, förvirring och förlust av balans.