Skillnaden mellan ångest och rädslaÅngest vs. Rädsla

Om det finns någon skillnad mellan rädsla och ångest, har du en aning om vad det är? Många människor tror att det finns någon skillnad mellan de två alls eftersom rädsla orsakar ångest eller vice versa. Men studier visar att rädsla och ångest är två olika saker. De är kopplade till varandra, men de är av olika art.

Rädsla och ångest är både psykologiska upplevelser som innebär att de båda händer inuti en person 'huvud. Däremot kan både påverka fysiska aktiviteter i berörda personen, men som med någon form av icke allvarliga psykologiska tillstånd, rädsla och ångest är botas . dessutom har du också veta att de två inte är farliga i en känsla av att de inte är livshotande. i själva verket är de två psykologiska förhållanden som normalt upplevs av en person som är under mycket stress. det är naturen 's sätt att hjälpa kroppen att klara av och reagera på plötsliga och farliga situationer.

Har du upplevt att kylning känsla som gryr och stannar på dig när du promenera längs kyrkogården på natten? Känner du dig skrämd? Har du haft den känslan när någon eller något skrämmande hoppar ut framför dig när du går ner som trottoaren i de döda på en död kväll? Föreställ dig följande scenario: '. Re gå ner att kyrkogård ensam i en mörk natt då någon eller något skrämmande plötsligt hoppar upp framför dig dig' Du d omedelbart känner behov av att skydda sig, särskilt när det något eller någon är upp till ingen Bra. Alla dina instinkter skulle berätta att skrika, att slå tillbaka, och för att överleva.

Biologiskt sett, ångest och rädsla orsakas av tre olika saker. För det första, vilket är kognitiv diskrepans bristen på snabba emotionell återhämtning speciellt när en person förlorar något mycket viktigt i hans / hennes liv. För det andra, överstimulering, det vill säga när en person blir överväldigad med informationsflödet. Och slutligen en brist på svar eller en person 'oförmåga att hantera svåra situationer. De separata situationer som nämns ovan är de exakta exempel på hur och när ångest och rädsla sparkar i. Nu kan du redan se skillnaden? Om du fortfarande kan' t, här är de vetenskapliga definitioner (deras likheter och skillnader).

Ångest, till att börja med, innebär en hel del oro. Det 'är en plötslig våg av överväldigande och obehagliga känslor som följer av en person' fantasi eller paranoia. Kort sagt, det 'är inte själva. Det' är bara en normal effekt på hur din färgstarka sinne föreställer saker. Det är en vag känsla baserad på ångest och oro. Med andra ord har den ingen fysisk grund. Den första situations exempel som nämns ovan är ångest alla hela.

Rädsla, å andra sidan, är objektiv. Det fjädrar endast när ett överhängande fara föreligger. Det 'är ett svar på en bestämd hot. När en fara är omedelbar, kommer din kropp automatiskt reagera och omedelbart skicka nervceller till din hjärna som kommandon och gör att du kan agera. Den andra situations exempel som nämns ovan är rädsla av naturen.SAMMANFATTNING:

1.

Rädsla och ångest hänger ihop men de är olika. Rädsla kan orsaka ångest eller oro kan resultera i rädsla.
2.

Rädsla är objektiv, den är baserad på fysikaliska fenomen, medan ångest är inte fysiskt och bygger på oro.
3.