Skillnaden mellan rådgivning och terapiRådgivning vs Terapi

Livet är inte så perfekt som vad vi förväntar oss att det ska vara. Liv, som de säger, kan vara vackra; det kan vara ful. En sanning om det är att leva ensam är en utmaning. Antingen liv kommer att kontrollera dig eller du styra ditt liv. Var och en har sina val. I problem buggning oss, det 'är samma. Antingen vi överlämnande på det eller vi inse det.

Rådgivning och terapi är former av lösningar när man inte kan hantera sina personliga problem. Dessa människor är utbildade tillräckligt för dem att hantera speciella situationer som kräver professionell rådgivning och terapi. Men vad är skillnaden mellan rådgivning och terapi?

Rådgivning är i allmänhet ger råd. Detta innebär endast att i allmänhet, alla kan vara en rådgivare eftersom de är bara på den sida av ge råd. Dessa kan vara i form av utbildning, ekonomi, hälsa, andlig, eller något under solen. Rådgivning, enligt mentalvårds klassificeringar, är definitivt en kort behandlingskur med fokus på beteendemässiga aspekter på människor. Fokus för rådgivning är kortsiktig och lättare problem.

Beträffande terapi eller psykoterapi, detta är mycket längre än rådgivning för det faktum att det riktar längre eller kroniska psykiska och emotionella problem som människor bär. Fokus för terapi är i allmänhet tankeprocesser.Rådgivning och terapi är i allmänhet två synonyma termer eftersom de kan bytas ut mot varandra. En terapeut kan ge rådgivning och psykoterapi. Men en person som råder kallas en rådgivare kommer att bero på graden han eller hon har fått. Terapi innebär en svårare uppgift att göra jämfört med rådgivning. Så de människor som utför det kan vara psykiatriker, psykologer eller socialarbetare.

Även rådgivning och terapi inte skiljer sig så mycket, är de fortfarande en form av ingripande för dem som söker lösningar på sina känslomässiga och psykologiska problem. Utan dessa människor, vi kan 't fungera normalt på grund av de problem vi står inför och bäring. Så dessa människor som ger rådgivning och behandling är till stor hjälp för oss.

Sammanfattning:

1. Rådgivning är indicerat för kortsiktiga och mindre allvarliga problem när behandlingen är indicerat för långsiktig och mycket mer kronisk psykiska och emotionella problem.