Skillnaden mellan blod och urin graviditetstestUrin vs blodgraviditetstest

IntroductionC
Graviditetstest görs för att bestämma nivåerna av HCG (humant koriongonadotropin), ett hormon som utsöndras av moderkakan under graviditeten.

HCG spelar en mycket viktig roll för att upprätthålla graviditet. Den urinpregnancytest (UPT) och blodgraviditetstester både bekräftar att en kvinna är gravid genom att detektera detta hormon i en kvinna 's urin eller blodprov respektive.

Skillnader i techniqueC
Blodet graviditetstest utförs i ett laboratorium. I detta test är en kvinna 's blodprov samlas in av en labbtekniker och analyseras resultaten av dessa brukar ta en dag och är inte omedelbar.

UPT tester kan göras hemma eller klinik av kvinnan själv genom att samla sin urinprov i en kopp och sedan överföra några droppar urin i testremsan genom en pipett som upptäcker hormonet. Resultaten ses omedelbart inom några sekunder, två linjer som indikerar, graviditet positiv och en linje som indikerar graviditet negativ. Detta är ett mycket enkelt och effektivt sätt för att detektera graviditet. I detta test finns det antikroppar närvarande på remsan som blir känsliga om hormonet är närvarande i urinprovet.Skillnad i IndicationsC
Detektion av HCG hormon i de blodprov bekräftar graviditeten. Denna provning anses mycket exakt i motsats till den urinpregnancytest eftersom det ger ett kvantitativt resultat. I detta test koncentrationen av hCG-hormon som motsvarar de dagars dräktighet (pregnancy) detekteras och exakt känd. Det visar resultat redan inom en vecka efter ägglossning. Nivåerna av beta HCG blir fördubblats om graviditeten är normalt framåt .Om nivåerna börjar falla ned, i efterföljande upprepade tester, betyder det en missad abort. En hög nivå i början av graviditeten anger flera foster eller tvillinggraviditet. Detta test är också användbar för läkarna att utesluta ektopisk graviditet, ett tillstånd där graviditeten fortsätter utanför livmodern. misstänks en risk för ektopisk graviditet om nivån på HCG inte stiga i efterföljande tester.

En HCG under 5mIU / ml betraktas som negativt för graviditeten.
En HCG nivå 25mIU / ml och ovan anses positivt för graviditet.
Den urinpregnancytest sker när kvinnor misstänker graviditet efter en missad tid eller oskyddat samlag. Det är mer som ett screeningtest. Testet kan vara effektivt endast efter två veckor av graviditeten. Dess noggrannhet är 99%.

Sammanfattning
Blood graviditetstest är känsligare och hjälp i att upptäcka tidig graviditet.
Det bekräftar tidig graviditet. Blodgraviditetstest är korrekta. Det hjälper att övervaka utvecklingen av graviditeten för första 2 månaderna. Det är dyrt, kan inte göras hemma. Det spelar ingen 't ge omedelbara resultat. Ett falskt positivt resultat är möjligt när en kvinna är på HCG injektioner för behandling av infertilitet.