Skillnaden mellan Osteomalaci och osteoporosOsteomalaci vs Osteoporos

Våra ben sägs vara inom ramen för vår kropp. Det är den struktur som bildar vår kropp. Utan det, det 'är som en byggnad utan en stiftelse eller skelett. Vi har 206 ben i kroppen. Från minsta ben till den största, alla har olika funktioner och egenskaper. Våra ben tillsammans med våra muskler gör det möjligt för oss att flytta. detta är hur Gud gjort oss och så största försiktighet måste göras för att bevara våra kroppar.

Två ben sjukdomar som är vanliga bland befolkningen är osteomalaci och osteoporos. Osteoporos är förmodligen mer kända och välkända än osteomalaci. Låt oss ta itu med skillnader.

Osteomalaci sägs vara demineralisering av benen. Sålunda benen mjukna. Det finns demineralisering eftersom det finns en otillräcklig mängd av kalcium och fosfor tillförs. Kalcium är den viktigaste komponenten av benen som gör dem starka och växa.

Osteoporos, å andra sidan, definieras av WHO som minskningen av bentätheten. Den normala BMD är 2. 5, och personer med denna sjukdom har mindre än standard BMD.
Osteomalaci är en term för vuxna som har denna brist på kalcium och fosfor medan rakitis är den term som gäller barn. Sålunda den förekommer hos vuxna och hos barn. Osteoporos, å andra sidan, sker oftast hos kvinnor i åldern 65 år och uppåt. Kvinnor i denna ålder rekommenderas att ha en screening om deras bentäthet.Osteomalaci har följande tecken och symptom: svaghet i musklerna och sköra ben. Den främsta orsaken till osteomalaci är en brist på vitamin D. Vitamin D funktioner i kroppen genom att öka upptaget av kalcium i skelettet. Vanliga källor till vitamin D är livsmedel rika på vitamin D och solljus. Osteomalaci kan behandlas med injektioner av vitamin D i ungefär en månad eller mer.

Osteoporos, å andra sidan, manifesterar krökning av baksidan av de kvinnor som har det. De är också i riskzonen för frakturer på grund av deras svaga ben. Motion kan förhindra utvecklingen och kan vända bildandet av osteoporos. Det finns mediciner som kan förhindra ytterligare mass minskningen av benen. Det kan behandlas med en aktiv och hälsosam livsstil och genom att dricka kalciumtillskott och äta kalcium-rika livsmedel. Orsaken till osteoporos kan bero på läkemedel, ärvda, endokrina störningar, alkoholens, och många andra faktorer.

Sammanfattning:

1. Osteomalaci är benhårdhet medan osteoporos är den minskande av massan av ben.
2. Osteomalaci orsakas av en brist på kalcium och fosfor på grund av otillräcklig
3. Vitamin D medan benskörhet har många orsaker.