Skillnaden mellan Lupus och reumatoid artritLupus vs reumatoid artrit

De flesta människor har förbisett att inse skillnaden mellan lupus och reumatoid artrit. Dessa två villkor anses autoimmuna sjukdomar. Denna typ av sjukdom orsakas av angrepp av immunsystemet på friska vävnader som orsakar skador på dem. Specialister alla är överens om att en riktig differentiering och detektering av dessa villkor är inte en lätt uppgift. Yttringar och laboratorietester av de två sjukdomarna tenderar att överlappa varandra.

Systemisk lupus erythematosus och reumatiska artrit förhållanden är kända för att ha fler kvinnor drabbas än män. Dessa två sjukdomar båda klassificeras som multisystemisk villkor som de kan skada och påverka olika organ i den mänskliga anatomin. De villkor samt påverka den normala funktionen hos en person 'immunsystem ledde till skadorna på friska celler.

Reumatoid artrit är allmänt känd som RA, och lupus är allmänt känd som SLE. RA är ofta förknippad med ben särskilt lederna i fingrar och händer. Det finns många olika former av lupus. Den vanligaste typen av lupus är SLE eller systemisk lupus erythematosus. Med autoimmuna sjukdomar, är immunsystemet hos patienten tros ha skador i många vävnader och organ som förstördes av kroppen 'egna kampmekanismer på samma sätt som de skulle en bakterie eller virus. De organ som berörs beror helt på arten av dessa sjukdomar. Detta beror på det faktum att hela immunförsvar är inblandade. Denna uppsättning av sjukdomar kan inte hålla begränsad till en del av kroppen. till exempel, RA förstör främst lederna, men kan också påverka munnen , ögon och lungor. SLE kan visas på huden, men kan också påverka njurarna och andra vitala organ.

SLE eller lupus är en mångfacetterad tillstånd vars exakta ursprung är ännu inte känt. Tillståndet påverkar olika delar av kroppen som involverar huden, inre organ och leder. En individ utvecklar vanligen utslag skapar formen av en fjäril under kinderna och över näsryggen. Manifestationerna av systemisk lupus erythematosus samt inkluderar inflammation i njurarna, aptitlöshet, trötthet och håravfall. På samma sätt är ursprunget av reumatoid artrit fortfarande är obestämd. Tillståndet kan angripa knän, handleder, fötter, fingrar och vrister. RA är allmänt kännetecknas av uppkomsten av trötthet, svaghet, och morgonstelhet som varar i mer än en timme. Patienter med detta tillstånd rapporterar också utvecklingen av anorexi eller aptitlöshet och utbredd muskelvärk.

Personer med lupus kan uppleva smärta i lederna som inte är relaterade till själva skador på lederna själva. Det finns några incidenter samt där patienter med lupus inte har inflammation i lederna. Trots manifestationer av RA förekommer symmetriskt, som i kompletterande polyartrit, tillsammans med en sekventiell medverkan i lederna. Däremot har lupus en vanlig migrations artrit eller period artrit vanligtvis ses i giktartrit. När en patient lider av lupus, börjar hon manifesterar RA-liknande manifestationer. Ledningen för RA måste tillämpas som ett alternativ.

Sammanfattning:1. Systemisk lupus erythematosus och reumatiska artrit förhållanden är kända för att ha fler kvinnor drabbas än män.

2. Dessa två sjukdomar båda klassificeras som multisystemisk villkor som de kan skada och påverka olika organ i den mänskliga anatomin.

3. Reumatoid artrit är allmänt känd som RA och lupus är allmänt känd som SLE.

4. SLE eller lupus är en mångfacetterad tillstånd vars exakta ursprung är ännu inte känt. På samma sätt är ursprunget av reumatoid artrit fortfarande är obestämd.

5. SLE påverkar olika delar av kroppen som involverar huden, inre organ och leder. En individ utvecklar vanligen utslag skapar formen av en fjäril under kinderna och över näsryggen. RA kan angripa knän, handleder, fötter, fingrar och vrister. RA är allmänt kännetecknas av uppkomsten av trötthet, svaghet, och morgonstelhet som varar i mer än en timme.