Skillnaden mellan Spotting och PeriodSpotting vs Period

När det gäller att förstå din kropp 'egna naturliga rytm, veta skillnaden mellan spotting och en period flöde är viktigt. För de flesta kvinnor, är spotting begränsad till ett fenomen som inträffar under tidig graviditet. Men med olika typer av preventivmedel som är nu på marknaden, det 'är också sannolikt att uppleva spotting med användning av dessa nya produkter.

Spotting kan hända i ett brett spektrum av grader. Ofta ljusrosa fläckar att kvinnor upplever är egentligen inget mer än en hormonell omfördelning under den första trimestern, eller under den period då en ny p-piller justering. Ljus spotting 't kräver oftast inneslutning utöver en trosskydd. Däremot kan tyngre observation lura dig att tro att du' re har mens. Det kan visa upp med samma intensitet som du får från den första dagen av din normala månatliga period, kräver inneslutning av en dyna eller tampong, och det kan pågå i mer än en dag.

Tung spotting kan vara svårt för kvinnor som ännu inte är medvetna om det faktum att de är gravida. Det kan lura dem att tro att de bara har börjat sin tid. Tung observation så här under graviditet bör omedelbart utvärderas av en läkare. Det kan vara en indikation på problem under de tidigaste stadierna av graviditeten, eller det kan indikera separerande av moderkakan från livmoderväggen under andra och tredje trimestern.

En period är en mer regelbunden händelse i en kvinnas 'liv. Det är slutförandet av livscykel obefruktat ägg. Livmoder väggar bygga upp varje månad i väntan på potentialen för ett befruktat ägg att behöva en plats som skall skyddas , säkert dela celler, och starta växande process av fostret. Många kvinnor kan känna uppkomsten av deras tid innan de första tecknen på blod, särskilt som de komma förbi 25 års ålder Tender bröst, tidiga kramper, huvudvärk, uppblåsthet, och irritabilitet kan vara de första tydliga tecken på att den månatliga cykeln är avslutande. Spotting är i allmänhet inte förväntas av kroppen på ett sådant sätt, och därför kan visa upp helt oväntat.

Den regelbundna månatliga perioden inte kräva läkarvård, om det inte har symptom så allvarliga att normal funktion inte längre lönsamt. Spotting, å andra sidan, bör alltid föras till en läkare 'omedelbara uppmärksamhet, såvida det inte är en förväntad funktion när du startar en ny födelsekontroll recept.

Sammanfattning:1. En period är en vanlig och naturlig förekomst.

2. Spotting kan tyda på problem under graviditeten.

3. Spotting kan vara kort, ljus, och sedan försvinna.

4. Perioder kan detekteras i de flesta fall före uppkomsten av blödning.