Skillnaden mellan humörsvängningar och bipolär sjukdomHumörsvängningar vs bipolär sjukdom

Vår humörsvängningar likt vädret. Detta är en lämplig beskrivning med avseende på vårt humör. Den visar att precis som vädret kan ändras utan förvarning, kan vårt humör också svajar annorlunda på grund av olika anledningar. Ett ögonblick du mår bra, och glad, då plötsligt, du bara hån och bli arg utan någon uppenbar anledning. Detta är anledningen till att vi behöver veta hur man skiljer mellan en person som bara vara normalt lynnig, eller en person som redan kan ha en mental fråga att ta itu med.

Innan vi börjar måste vi definiera vad en stämning är. En mer generell definition av en stämning skulle tyda på att det är det nuvarande läget i sinnet hos en individ, varvid disposition som för tillfället, och subjektiva uttryck för känslor kände. Som sådan, kan ditt humör variera från fullkomlig glädje eller glad, att dyster eller djup sorg. En observatör kan endast se de icke-verbala tecken på ditt humör genom ansiktsuttryck eller beteende, men det är individen själv / själv som i princip kan ange vilken hans humör verkligen är.

Dessutom är du humör brukar påverkas av en mängd faktorer, både internt och externt. Till exempel, för en person som inte sova på natten kan vara irriterad och dyster på morgonen, medan en person som har haft en god natts 'sömn kan visa en varm uppförande och en glad atmosfär.

Enskilda personer kan också drabbas av humörsvängningar ibland, antingen till följd av en yttre påverkan, eller bland kvinnor, hormonella förändringar. kvarstår frågan, hur du urskilja en vanlig humör swing att ha ett psykologiskt problem, såsom en bipolär sjukdom? Här 'är varför.

En Bipolär sjukdom är ett mentalt tillstånd där en individ upplever extrema förändringar i humör för en distinkt tid, vanligtvis att vara manisk eller rastlös att vara djupt deprimerad utan identifierbara orsaker. Humörsvängningar i en bipolär är mer intensiv i naturen, vilket allvarligt drabbar en individ 'förmåga att utföra dagliga aktiviteter.

Vidare kan vanliga humörsvängningar försvinna inom några dagar, medan en bipolär uppvisar extrema humörsvängningar som varar från veckor till månader. Vidare kan en bipolär uppvisa förändringar i humör från att vara fruktansvärda till att bli deprimerad utan provokation. Detta är inte en egenskap hos en vanlig svängningar, vilket kan komma att ändras på grund av en känd orsak.Dessa är de stora skillnaderna mellan att bara vara lynnig eller har en bipolär sjukdom. Du kan läsa mer om detta ämne men eftersom endast grundläggande information ges här.

Sammanfattning:

1. Vår humör kan förändras utan förvarning, vanligtvis påverkas av interna eller externa faktorer.

2. Humörsvängningar är mindre intensiv, kan försvinna i dagar, och kan inte störa livet på en individ.