Skillnaden mellan Acyclovir och ValtrexAcyklovir vs Valtrex

De flesta, om inte alla, är medveten om vad virus kan göra för att kroppen. Även om dessa virus är självbegränsande, kan de göra skada och kunde lämna människor utsatta för andra infektioner. Dessutom människor kan ha hört talas om genital herpes eller bara herpes, och dess höga risken för överföring, i synnerhet eftersom det anses som en sexuellt överförbar sjukdom (STD).

Sexuellt överförbara sjukdomar, som grundar sig på själva namnet, är sjukdomstillstånd som påverkar könsorganen, eller munnen i vissa infektioner, och överförs till andra personer. För att ge lite bakgrundsinformation, är herpesinfektion som orsakas av herpes simplex-virus (HSV) typ 1 eller 2. Denna infektion orsakar bildandet av blåsor, och sår på det drabbade området. vilket kan göra en känna öm och kliande. Pus-bildande kan också förekomma.

Herpes drabbar miljontals människor. Tyvärr har många inte vet om det. Ändå är detta inte bör leda till hopplöshet, eftersom det finns mediciner som är tillräckligt effektiv för att minska risken för virus, således göra viruset inaktivt. Dessa antivirala läkemedel kommer i många former, men aciklovir och valtrex är de mer populära. De har skillnader men som skulle diskuteras senare.

Acyclovir är den tidigaste formen av antivirala läkemedel speciellt utvecklad för genital herpes. Sedan starten 1982, det fortfarande är i bruk, men i generisk form. Den först utvecklades som en topisk salva, som gnids grundligt till det drabbade området. Nu är det i muntlig form.

Å andra sidan, är Valtrex varumärket för Val Acyclovir. Vad är Val Acyclovir? Val Acyclovir är produkten eller aktiva substansen i aciklovir. Detta innebär att när acyklovir tas in i kroppen, måste den brytas ner först till dess aktiva ingrediensen innan den kan verka på herpesviruset.Hur dessa läkemedel verkar? Efter att brytas ned till sina aktiva föreningar, drogerna blockera förmågan hos viruset att replikera, vilket gör dem inaktiva. Dessa läkemedel är effektiva under de inledande och efterföljande fall av infektion.

Den andra skillnaden är på antalet doser som skall tas per dag för att göra läkemedlen effektiva. Acyclovir måste tas 3-5 gånger per dag, för ett visst antal dagar. Å andra sidan, eftersom Valtrex redan är i dess aktiva form, en kanske bara behöver färre doser per dag för att få det att fungera.

Sammanfattning:

1. Aciklovir är ett antiviralt läkemedel som först utvecklades för att behandla herpes genom att blockera förmågan hos virus att replikera, vilket gör dem inaktiva.
2. Val aciklovir (Valtrex) är den aktiva substansen i aciklovir. Detta tyder på att det är den förening som verkar på det virus för att göra den inaktiv.