Skillnaden mellan gallsten och njurstenGallsten? vs Njursten

Har du någonsin haft att olidlig och oförklarliga buksmärtor? Om du hade och dess återkommande nästan varje gång då kanske du behöver bara se din läkare omedelbart. Det beror på att smärtor som det kan orsakas av njursten eller gallsten och om de lämnas obehandlade skulle orsaka dig dyrt (inte bara penning klokt).

Så hur du skilja vardera från andra? Hur värre kan det möjligt få? Vilka är de behandlingar inblandade? Här är svaren för vanliga frågor om njursten och gallsten. Men du kanske vill veta att njursten bildar nästan omedelbart som gallsten formulär. De två är sammanflätade. De förekommer ofta tillsammans på grund av den anatomiska positionen för den mänskliga kroppen 's njure och gallblåsan. Är de två naturligt placeras mycket nära varandra.

Gallsten orsakas av en mängd faktorer. Dessa faktorer inkluderar: fel kost, toxicitet, lever fel, kemisk störning, galla stas (eller gallblåsa stagnation). När det 's stasis av galla, absorberar vätska mer än sin normala kapacitet gallblåsan. Som ett resultat blir mycket koncentrerad gallan och kolesterol börjar kristallisera. Så snart dess gjort med denna process skulle kristallerna så småningom bilda in större gallsten. Följaktligen är olidlig smärta på magen eller ryggen. Ibland symtom inkluderar kräkningar, illamående, och ett skott av smärta precis under höger arm. enligt kinesisk tro men kan gallsten orsaka smärta i nacken, huvudet och axlarna. Detta är på grund av gallsten blockerar energi passage som ofta skulle leda till en person 's slö rörelse, stram och spänd känsla, och skulle också ofta leda till hypoglykemi. Det är också troligt att fler kvinnor lider av att ha gallsten än män på grund av graviditet och förlossning. Behandling för gallsten kan omfatta kirurgi (om smärtan är kronisk) och andra läkemedel som löser upp stenen.

Njursten är små eller stora hård massa som bildas när vissa ämnen i urinen kristalliserar. Den utgör på grund av en hel del bidragande faktorer som inkluderar p-piller och blockering av urin spår orsakade genom att bilda gallsten. Funktionen hos njuren är ofta förknippat med en sund tillväxt av ben. Det är därför osteoporos är juts en av de många symptom på att ha dåliga njursten. Andra symptom skulle omfatta smärta i nedre ryggen, blod i urinen, knä smärta, mycket svaga ben, håravfall, och öroninfektioner. Behandlingar kan variera beroende på storleken på stenen. Om det 's en stor njursten, då kirurgi kan krävas. Men om dess mindre, då kroppen kan naturligtvis spola ut det även utan medicinsk hjälp.

Båda olägenheter bäst kan undvikas om du undviker farliga livsmedel och drycker och läkemedel. Livsmedel som ingick i listan mat must-undvika är: choklad, jordgubbe, spenat, sötpotatis, selleri och andra livsmedel. Du bör också komma ihåg att fylla upp din tank med massor av glas vatten varje dag. Fråga bara din chef om bra alternativ på hur man kan behandla eller undvika njursten och gallsten.SAMMANFATTNING:

Både gallsten och njursten inträffar eller bildar nästan vid samma tid på grund av den anatomiska positionen njuren och gallblåsan.

Gallsten orsakas av kristallisering av kolesterol medan njursten börjar bildas när vissa ämnen i urinen kristalliserar.