Skillnaden mellan Strabismus och AmblyopiSkelning vs Amblyopi

Vision är den mest kritiska av dina fem sinnen. Skelning och Amblyopi är både medicinska tillstånd som påverkar din syn. Ofta diagnostiseras i tidig barndom, både medicinska tillstånd kräver omedelbar korrigering. För att identifiera Strabismus eller Ampblyopia, är det viktigt att skilja mellan de två tillstånden.

För att dina ögon ska fungera korrekt är det viktigt att din syn är perfekt i linje. Om dina ögon inte kan sikta sin riktning vid en riktad plats, då dina ögon har utvecklat ett tillstånd som kallas skelning. Det påverkade ögat börjar att vrida sig i en riktning som inte är i koalition med hur det andra ögat fungerar. Ögat kan besluta att vända inåt, mot mitten av ditt ansikte; vetenskapliga ord för denna typ av tur är esotropia. Alternativt kan ögat besluta att vända utåt, mot ytterkanten på ditt ansikte. Den medicinska termen för detta begrepp är exotropia. Skelning kan påverka din syn intermittent eller ögat sin tur kan vara en konstant kraft i din vision. Brist på anpassning i dina ögon kommer att leda till att du uppleva dubbelseende.

Om din syn är förvrängd av Strabismus det kan göra det drabbade ögat ytterst lat i sina åtgärder. Den medicinska termen för att ha en lat öga är Amblyopi. För optiska skärm att arbeta på sitt maximum, måste varje öga sluter med bilden du tittar på. Om ditt öga har en liten tur, kommer detta att slå av väsentlig justering som krävs för 20/20 vision. Din bra öga kommer att försöka kompensera för ögat som påverkas med skelning; på grund av de förvirrande meddelanden som skickas till din hjärna, kommer din vision minska. Denna minskning av syner kallas Amblyopi.Båda ögonsjukdomar tenderar att manifestera sig tidigt i barndomen. Vital första behandling för båda villkor krävs under detta tidiga skede; fånga visionen problemet tidigt kommer att hjälpa optiker att behandla problemet innan det orsakar allvarliga skador på synen. Unfortunatley, barn som antingen har Strabismus eller Amblyopi, sällan kommer att utveckla en normala synlinjen. Behandling för båda villkor är densamma. Receptet glasögon gör det möjligt för varje öga för att korrigera sitt synfält. Ibland, i fallet med lata ögat, en lapp kommer att bäras på den goda ögat; Detta kommer förhoppningsvis att göra 'lata' ögat arbeta hårdare för att rätta till sitt fokus.

Sammanfattning

1. Strabismus och Amblyopi är både medicinska tillstånd som påverkar ögat.
2. Skelning är ett tillstånd som gör att ögat osäker på sin visuella inriktning.
3. Om ögat påverkas med Strabismus, kommer det att orsaka lidande för att stöta på dubbelseende.
4. En gemensam term för Amblyopi är Lazy Eye.
5. Amblyopi associeras ofta som en degenerativ ögonsjukdom som orsakas av ögat med Strabismus.
6. Amblyopi och skelning båda visar sig i den tidiga barndomen.
7. Behandling för båda tillstånden är densamma. Receptbelagda glasögon och ögonlapp är den föredragna metoden för behandling.