Skillnaden mellan stress och depressionStress vs Depression

Den mångfacetterade förhållande tycks vara tydlig i stressiga förhållanden; reaktionen av kropp och själ till stress och inledningen av medicinsk depression. Det är uppenbart att flera personer bygga upp depression efter stressande händelser under sitt liv. Situationer som den sorg från förlusten av en älskad, nedskärningar från ett jobb, eller en upplösning av en långsiktig relation är ofta traumatiska och negativa orsaker till extrem stress för olika människor. Stress kan också ske som ett resultat av en mer positiv situation som förflyttas till en ny stad, börjar ett nytt jobb, och gifta. Det är inte vanligt att de negativa och positiva situationer för att bli en katastrof som banar väg för utvecklingen av medicinsk depression.

'Depression' och 'stress' är två vanliga termer som ständigt används av den yngre befolkningen. De flesta människor som är överväldigade av sitt arbete och livsstil är människor som ofta upplever stress som tar ut sin rätt. Under den tid en dålig upplevelse, kan en person röra sig oerhört svårt att befria sig från styng av depression. Ändå kan den gemensamma utnyttjandet av dessa två termer anses inte ha några skillnader. Stress är en uppfattning som äger rum i kroppen som härrör från det dagliga livet predikament. Till exempel när ditt barn 's undersökningar närmar sig snabbt, de tendenser är att du börjar känna sig mer stressade redan och även en högre stressnivå än barnet. Stress kan leda till känslomässiga, beteende och fysiska manifestationer som skulle avslöja svaret av mekanismen för kroppen att stressfaktorer. Detta är den främsta anledningen till att du känner dig irriterad och hungrig eller full när du är under stress.

Tvärtom, är depression ett resultat av en obalans i biokemiska aspekter i kroppen. Det skulle bara illustreras via psykiska manifestationer. De två sjukdomar har psykiska manifestationer i de flesta människor med samma händelse. Å andra sidan, är depression inte ett resultat av det dagliga livet svårigheter som människor möter varje dag. Det händer på grund av en likgiltighet till livet; inte ha förtroende och andra aspekter såsom pessimism när det gäller livet. Deprimerade patienter skulle ha liten aptit, gråt utan anledning, isolering från andra människor, missbrukar illegala droger, och överdrivet alkoholintag.

Stress har inget samband med att inte ha motivationsfaktorer i livet. Denna faktor kan illustreras med hjärtklappning, bröstsmärta eller tryck, sömnlöshet, huvudvärk och magbesvär. Det kan också leda till gemensamma manifestationer av stress såsom meningslös sorg och amnesi. Det är uppenbart att även flera individer upplever stress har liknande svar med isolering och depression, men symtomen och återkallande är bara tillfälligt. Men för depression, har det en mer farlig och pessimistisk inverkan på en persons 'liv.

En stressande händelse orsakar en individ att vara i ett nedtryckt tillstånd som kan förekomma på något sätt. Med andra ord, om en person med en familjepost av egentlig depression går igenom en död av en nära släkting, kan patienten bli medicinskt deprimerad. Under det här fallet, inte depression inte nödvändigtvis bli associerade med stukningsförlust men ett arrangemang av genetiska tendenser stressiga upplevelser som gjorde personen mottaglig för att ha depressiva episoder.

Sammanfattning:

1. Situationer som den sorg från förlusten av en älskad, nedskärningar från ett jobb, eller en upplösning av en långsiktig relation är ofta traumatiska och negativa orsaker till extrem stress för olika människor. Det är inte ovanligt att de negativa och positiva situationer för att bli en katastrof som banar väg för utvecklingen av medicinsk depression.2. Så länge en dålig upplevelse, kan en person röra sig oerhört svårt att befria sig från styng av depression. Stress är en uppfattning som äger rum i kroppen som härrör från det dagliga livet predikament.

3. Stress kan leda till känslomässiga, beteende och fysiska manifestationer som skulle avslöja svaret av mekanismen för kroppen att stressfaktorer. Tvärtom, är depression ett resultat av en obalans i biokemiska aspekter i kroppen. Det skulle bara illustreras via psykiska manifestationer.

4. Detta är den främsta anledningen till att du känner dig irriterad och hungrig eller full när du är under stress. Deprimerade patienter skulle ha liten aptit, gråt utan anledning, isolera sig från andra människor, missbrukar illegala droger, och överdrivet alkoholintag.

5. Det är uppenbart att även flera individer upplever stress har liknande svar med isolering med depression, men symtomen och återkallande är bara tillfälligt. Men för depression, har det en mer farlig och pessimistisk inverkan på en persons 'liv.

6. Ett stressande händelse orsakar en individ att vara på en deprimerade tillstånd som kan förekomma på något sätt.

7. Depression inte nödvändigtvis ställa sig med en upprörande förlust men ett arrangemang av genetiska tendenser stressiga upplevelser som gör personen mottaglig för att ha depressiva episoder.