Skillnaden mellan REM och NREMREM vs NREM

Efter en dag 'arbete, är kroppen slitna från alla påfrestningar, och en god natts' s vila är allt som behövs. Kroppen måste ligga för att regenerera förlorad energi och göra den betona fri igen. En av de bästa sätten att få en respit för kroppen är genom form av sömn. Fysiologiskt är sömn en mångfacetterad process av förnyelse och restaurering av kroppen. Ändå forskarna kan inte förklara den definitiva orsaken till varför människor behöver sova. Sömn, som vi vet, är inte bara 'stänga av' eller en inaktiv under kroppen 's hela funktioner, sömn anses vara mycket viktigt i många fysiologiska processer i hjärnan som sammansmältning av olika minnen och erfarenheter bearbetning. inte bara för människor utan också för mer eller mindre varje djur är det ganska uppenbart att sömn är viktigt för överlevnad.

Som människa faller i sömn, han ventures i olika cykler av sömn. Kroppen upplever två viktiga sömncykler: REM och NREM. Initialt när en person faller i sömn, sedan går han in i en icke-snabba ögonrörelser eller NREM sömn. Efteråt fortsätter den till snabba ögonrörelser eller REM-sömn, när redan i djup sömn.

I REM-sömn, ryckningar i ögonmusklerna sker resulterar i snabba rörelser under ögonlocken, så det betecknas som REM-sömn. Men under icke-REM-sömn, ögonen förblir stilla. Merparten av tiden, är sömn tillbringas i NREM sömn men kroppen kommer att genomgå cykler av REM och NREM sömn. REM-sömn varar i ungefär två timmar i en enda natt 'sömn medan NREM sömn pågår i fyra till sex timmar.

REM-sömn upplevs under några episoder av sömn i en enda natt. Det kallas också 'drömsömn.' REM-sömn är när hjärnan rensar upp och gör sig onödiga minnen. I REM-sömn, en blir halvmedvetna och medvetna om reningsprocessen i hjärnan. Det är varför en person kan säga att han drömmer. Å andra sidan, i NREM, är det fortfarande möjligt att drömma på några gånger, men det är under de djupare stadier av sömn där medvetandet är inte lika levande som i REM-sömn. Som ett resultat tenderar personen inte komma ihåg något alls om sina drömmar. Sedan drömmer sker under REM sömnperioder, utövar hjärnan mer energiåtgång än i NREM sömn. REM kännetecknas också av en ökning av hjärnans funktion och hjärtfrekvens medan kroppen är i en förlamad tillstånd.

Studier har visat att REM-sömn fungerar som en psykologisk reparationsmekanism av hjärnan. Under REM-perioder, är hjärnan vila från stress och föryngra. Om en person saknar REM-sömn, tenderar han att bli deprimerad och inte på rätt humör. Ännu, NREM sömn fungerar som en fysisk mekanism reparation för kroppen. Det är en läkningsprocess av kroppen där muskler och ben byggnaden förekommer och vävnader regenererar. Om en person saknas NREM sömn, tenderar han att ha ett svagt immunsvar mot stress och verkar trött och slö.

Även om både cykler av sömn är oumbärliga för bästa möjliga hälsa hos en individ, REM och NREM har skillnader när det gäller deras karakteristiska effekter på kroppen under sömnen.Sammanfattning:

1. I REM-sömn, ryckningar i ögonmusklerna sker resulterar i snabba rörelser under ögonlocken, så det betecknas som REM-sömn. Men under icke-REM-sömn, ögonen förblir stilla.

2. REM-sömn varar i ungefär två timmar i en enda natt 'sömn medan NREM sömn pågår i fyra till sex timmar.

3. I REM-sömn, är den person medveten om sina drömmar medan i NREM sover drömmar är ofta glöms bort.

4. Under REM sömnperioder, utövar hjärnan mer energiåtgång än i NREM sömn.