Skillnaden mellan myasthenia gravis och multipel sklerosMyasthenia gravis vs multipel skleros

Nervsystemet, om det är en drabbade, kan vara en av de mest förödande sjukdomar en person kan ha. Allt påverkas. Från kroppsrörelser, såsom promenader, gång, fram till muskelrörelser, såsom gripa och skrift. Allt är bokstavligen påverkas föra dåligt självförtroende till en person som drabbats av sjukdomen.

Två inte så vanliga nervsystemet problem är myasthenia gravis och multipel skleros. Båda dessa påverkar hjärnan och spinal systemet och, kort sagt, nervsystemet. Båda försvagande sjukdomar.

Myasthenia gravis, eller M.G., är en bräss sjukdom. Det producerar antikroppar som angriper acetylycholine receptorer för muskelsammandragning. När dessa receptorer attackeras, receptorerna minskar, vann därmed muskelkontraktion 't inträffa utan muskelavslappning Således tecken och symtom på en MG patienten är följande:. Ptos eller hängande ögonlock (patienten ser alltid sömnig) , dubbelseende eller dubbelseende, pokerface eller tom påverka, att alltid ha en öppen mun, och dysfagi eller sväljsvårigheter. Tensilon tester bekräftar patienten ha MG Tensilon eller endrophonium klorid sedan injiceras i patienten via intravenöst. När denna drog injiceras , du 'll märka att patienten kommer att likna en glad, icke-sömnig, och icke-poker face under 60-90 sekunder. Då är det 'll komma tillbaka till sin sömniga poker ansiktet efter 4-5 minuter som drogen avtar. När det händer, bekräftar läkaren M.G. i patienten.

Multipel skleros, eller M.S., å andra sidan, är också en neurologisk störning. Orsaken är fortfarande okänd, men teorin är att det är en autoimmun sjukdom. Den förekommer oftast hos kvinnor i åldern 20-40 år gammal. Det är en oförutsägbar sjukdom som orsakar remission och förvärrande. Det är en oförutsägbar sjukdom, och patienter uppmanas att undvika stress som kommer att förvärra tillståndet. Den vanligaste identifierande gruppen av tecken är vad man kallar Charcot s Triad är en grupp av tre tecken, inklusive 's Triad, uppkallad efter den läkare som först beskrev sjukdomen Charcot.'; scanning tal, avsiktliga skakningar, och nystagmus eller ryck av kinden. Det finns också en känsla av domningar vilket betyder att de inte kommer att kunna skilja varm från kall. Det finns också spastisk förlamning och utmattning. Liknande symptom med M.G. innefattar dubbelseende och svårigheter att svälja. Det finns också synrubbningar.Båda dessa sjukdomar don 't har behandlingar, men båda har underhålls droger. Det är inte en dödlig sjukdom, men extrem försiktighet bör rapporteras, såsom andningssvårigheter eftersom patienterna löper risk för förlamning av membranet.

Sammanfattning:

1. Orsaken till myasthenia gravis är genom tymus medan det finns en okänd orsak för multipel skleros.