Skillnaden mellan Optiker, Optiker och ögonläkare
'Vad vi ser beror främst på vad man ska leta efter.'
-John Lubbock

Hur 'är din vision? Letar du efter någon att hjälpa dig med dina synproblem? Ovanstående citat från John Lubbock tydligt att det beror på vad du letar efter. Så oavsett om du behöver ett recept, en allmän öga kolla upp eller en ögonkirurgi, finns det särskilda ögonspecialister för olika ögonvårdsbehov. i den komplexa och exceptionella värld av det mänskliga ögat, finns det tre olika yrkes C i Optiker, optiker och ögonläkare. att veta skillnaden mellan dessa tre kan hjälpa dig att göra mer välgrundade beslut när du är i behov av synvård. Så för att hjälpa dig att veta vem man ska vända sig till med din optiker behov, här är de tre huvudsakliga typer av sjukvårdspersonal ögat och hur de skiljer sig från varandra.

Optiker

Optiker är professionella tekniker utbildade för att fylla recept för glasögon. De arbetar vanligtvis tillsammans med ögat vårdteam för att ge en väl avrundad av synvård lösningar. De hjälper till med synundersökningar och ögon recept. Därefter, optiker hjälpa slipa linser, hjälpa till med valet av ramar som bäst passar dig. De är också de som justerar ramar för korrekt passning. Detta är mycket viktigt eftersom de glasögon ska vila korrekt inför dina ögon, på näsryggen för optimal visuell upplevelse.

En optiker behöver inte ha en intensiv utbildning för att utbildas för detta yrke. Att vara en optiker inte kräver en examen eller en viss mängd timmar som en praktik. Allt de behöver är en certifierad utbildning för några år.

Ögonläkare

Optiker bär bokstaven OD (läkare optiker). De är den första av de okulära laget att samråda för att när du har problem med ögonen. De är licensierade och utbildade för att undersöka, diagnostisera och behandla vissa ögonsjukdomar och okulära avvikelser. Det är de som föreskrivs korrigerande linser eller hänvisa kunder som behöver förväg öga vårdbehov till ögonläkare. Generellt är optiker certifierade för att ge primärvården och även sekundära ögonvård, men är inte tillåtet att utföra tertiär synvård (kirurgiska ingrepp).Ögonläkare slutföra en grund högskoleutbildning följt av en fyra års utbildning i en optometri skolan. De kan bedriva forskarutbildning och specialiserade på vissa typer av ögonvård. Här är några av följande för att nämna några:

Familjen Eye vård

Optometri

Vision rehabilitering

Sport Ögonvård

Ögonläkare

Ögonläkare är känd som den 'ögonläkare'. De är certifierad läkare som specialiserat sig på ögonvård. De kan ge ett fullt spektrum av ögonvård C från första ögonundersökning upp till komplicerade ögonoperationer.

Ögonläkare komplett fyra års grundexamen, 4 år av medicinsk skola och ett års praktik. Dessutom måste ytterligare 5 år av sjukhusbaserade uppehållstillstånd i oftalmologi fyllas. Under hemvist, de utbildade i alla aspekter av okulär och synvård C primär, sekundär och tertiär vård. De är utbildade för medicinsk och kirurgisk behandling av ögonen. Det finns några ögonläkare som väljer att under specialiserade på olika fält. De måste ha ytterligare utbildning och sjukhusbaserade utbildningar. Några av dem under specialiserade på följande:

Retina

Hornhinna

Glaukom

Okulo-plast

Synnerv

Pediatrik

refraktiv kirurgi

Patologi

Synen är mycket viktigt för den totala välbefinnande. Dessa tre okulära proffs som gör det som sin plikt och passion för att göra hälso- och sjukvården för det mänskliga ögat. De arbetar som ett team för att ge sitt bästa för att ta itu med frågor om synen. Oavsett vilka behov du har de är nycklarna till att bibehålla god syn och se en ljusare framtid.