Skillnaden mellan depression och sorg
Depression vs Sorg

Depression och sorg är ofta förväxlas med varandra eftersom många har kommit att använda de två termerna omväxlande. När man är deprimerad, han eller hon hävdar också att vara ledsen. Detsamma gäller den tvärtom. Men i den medicinska världen finns det en tydlig skillnad ligger mellan sorg och depression.
Depression, sjukdomen är ofta betraktas som ett tillstånd av att vara eller under extrem sorg. När du är deprimerad, är du inte längre kan fungera bra eftersom den extrema känslan av depression tar redan kontroll över din kropp och själ. Deprimerade personer saknar intresse för de flesta strävanden, även om dessa aktiviteter var en gång älskad av dem. Det är ett allvarligt tillstånd eftersom det inte bara gälla för en dag eller två. Snarare kan klinisk depression sträcka sig minst två veckor eller mer. Den har en viss återkommande karaktär som ger tillbaka tillståndet om en enhetlig behandling har inte sökts.
Några av de vanligaste symtomen är sover mer eller mindre än den vanliga sömnmönster, undvikande från vänner eller ens familjemedlemmar, vara ledsen orimligt och (som nämnts) förlusten av intresse i många (vanligen) mycket intressanta aktiviteter. Extrem depression kan leda till person som framställer några avsikter att begå självmord. Detta är en av de mest kritiska aspekterna i vården av en deprimerad person.
Å andra sidan, är sorg bara en känsla. Det är en naturlig känsla som sparkar i när det 'är en källa till smärta eller förlust. När du förlorar en viktig sak eller när din nära familjemedlem har nyligen dött då det förväntas att du' ll bli ledsen. Ändå kan denna känsla klaras med genom psykiskt friska och normala individer. Och eftersom varje person har sitt eget sätt att hantera sorg, är det i denna skillnad där sorg kan utvecklas till depression om det inte hanteras väl.
Normalt innebär sorg inte fortsätta att ligga kvar i en person till skillnad från depression. Detta innebär att sorg kommer naturligtvis att blekna sätt i ett par dagar eller bara lite längre. Detta visar att en kort tid kan läka sorg utan bara ge en deprimerad person en lång tid för att återhämta sig kan aldrig göra honom väl.Depression är en sjukdom medan sorg är en känsla.

Depression varar längre än sorg.

Depression sköts av farmakologisk behandling och avancerade psykologiska insatser medan sorg kan blekna bort även med bara tidens gång.